Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 186
    
                Kcal / portion: 1043
    
                GBR (GI) / port: 37
Recept: 4172 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 3%
Kolhydrater: 37%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fanta-exotiska frukter 75.0 cl 7%
Strösocker 7.0 dl 64%
Kanelstång 10 cm 2.0 styck 1%
Stjärnanis 5.0 styck 0%
Kryddnejlika 6.0 styck 0%
Vaniljstång 2.0 styck 0%
Portvin 1.5 msk 1%
Rabarber fryst 600.0 gram 2%
Bragokex färdig 16.0 styck 11%
Vispgrädde 1.5 dl 13%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 5 tim )
- Blanda fanta, socker, kanelstång, anis, nejlikor, vaniljstång och portvin. Koka upp och sjud på lägsta värme i 10 min.
 - Skär rabarber i 5 cm långa bitar och sänk ner dem i lagen. Låt dem sjuda i 5 min.
 - Häll rabarber och lag i en skål, 
täck med plastfolie och låt stå över
natten att marinera. - Bygg ett torn, där kex och rabarber varvas. Toppa med vispad grädde. 
Häll sockerlagen runt om. Servera. 
Fler recept inom Vårprimörer
Liknande recept som Rabarber på höjden (efterrätt)
- 
                
                  
                
                Potatis och primörsallad
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
 - 
                
                  
                
                Kokt primörpotatis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Färsk vit sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Vit sparris med hollandaise (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
 - 
                
                  
                
                Kokta svartrötter
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Fårostsallad med minisparris och sultanrussin
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 
              
              
                    