Rimmad laxboll med rosépeppar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rimmad laxboll med rosépeppar

Lägg till ingredienser

Antal crostini: 16

Laxfilé färsk

300.0 

gram

Salt

1.0 

msk

Strösocker

1.0 

msk

Rosépeppar

1.0 

tsk

Skal av lime

1.0 

styck

Crostini }

16.0 

styck

el. minibaguette

 

 

 

Kockskolan:

 

Om snittar, kanapéer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 210

Kcal / portion: 54

GBR (GI) / port: 0

Recept: 856 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 10%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 25 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé färsk 300.0 gram 63%

Salt 1.0 msk 0%

Strösocker 1.0 msk 7%

Rosépeppar 1.0 tsk 0%

Skal av lime 1.0 styck 1%

Crostini } 16.0 styck 29%

el. minibaguette 0%

 

Kockskolan:

Om snittar, kanapéer > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Skär bort skinnet och ta bort ben från laxen. Fintärna laxen och lägg i bunke.
  2. Krossa rosépepparkornen. Riv grönt limeskal.
  3. Blanda alla ingredienser i en bunke. Ställ kallt i minst 10 minuter.
  4. Skiva och rosta baguetteskivor om inte färdiga crostini finns.
  5. Ta ut laxen och gör små bollar. Lägg bollarna på brödskivorna.

Fler recept inom Snittar och toasts ¤

Liknande recept som Rimmad laxboll med rosépeppar