Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Rimmad laxboll med rosépeppar
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 210
Kcal / portion: 54
GBR (GI) / port: 0
Recept: 856 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 10%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé färsk 300.0 gram 63%
Salt 1.0 msk 0%
Strösocker 1.0 msk 7%
Rosépeppar 1.0 tsk 0%
Skal av lime 1.0 styck 1%
Crostini } 16.0 styck 29%
Kockskolan:
Om snittar, kanapéer > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skär bort skinnet och ta bort ben från laxen. Fintärna laxen och lägg i bunke.
- Krossa rosépepparkornen. Riv grönt limeskal.
- Blanda alla ingredienser i en bunke. Ställ kallt i minst 10 minuter.
- Skiva och rosta baguetteskivor om inte färdiga crostini finns.
- Ta ut laxen och gör små bollar. Lägg bollarna på brödskivorna.
Fler recept inom Snittar och toasts ¤
Liknande recept som Rimmad laxboll med rosépeppar
-
Tapenade, provensalsk caviar
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smördegsbakad spenat- och pistagemingel
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rågbröd med rökta räkor i färskost
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Brie- och papayaquesadillas
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerad chevré på minitoast
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Petits choux med sellerikräm
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Räkröra på sesamkex
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Getost och paprika
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Snittar med västerbottenröra
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snittar med skinkost
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan