Lägg till ingredienser

Antal små glas: 4

Ägg

1.0 

styck

Äggula

7.0 

styck

Strösocker

8.0 

msk

Rom

4.0 

cl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 308

Kcal / portion: 241

GBR (GI) / port: 7

Recept: 965 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 12%

Kolhydrater: 36%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 78 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 1.0 styck 6%

Äggula 7.0 styck 37%

Strösocker 8.0 msk 47%

Rom 4.0 cl 9%

Kock: Cat Bar

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (10 min )

  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Rör ner rom försiktigt.
  3. Häll upp i glas. Garnera med mynta.

Kockens kommentar

Man kan göra rätten med bara äggula eller ha med äggvita. Ju mer äggvita desto pösigare, luftigare. I stället för rom kan man ta konjak, whisky eller annan sprit enligt egen smak. Önskas alkoholfri variant kan man lämpligen smaksätta med lite rivet apelsin- eller limeskal. Äggtoddy är klassisk dryck till majbrasan, för den som har egen brasa på tomten.

Toddy: Detta är en "falsk" toddy, för en toddy är "en blandning av konjak, rom eller whisky och varmt vatten med till­sats av socker och ofta citron".

Detta är inte en nyttig efterrätt, men god för gottegrisar. Det är en socker-, kalori- och kolesterolbomb. Äggulor har mycket hög andel kolesterol (äggvita = 0).

Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding

Liknande recept som Äggtoddy med smak