Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 359

Kcal / portion: 215

GBR (GI) / port: 9
Recept: 862 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 15%
Kolhydrater: 47%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Äggula 8.0 styck 47%
Strösocker 8.0 msk 53%
Tillval:
Skal av lime 0%
Kock: Cat Bar
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Finriv ytterskalet på apelsin eller lime om sådant önskas som smaksättare.
- Vispa ägggulor pösigt. Tillsätt eventuellt rivet skal. Häll upp.
Kockens kommentar
Om luftigare smet önskas kan 1 äggula bytas ut mot 1 helt ägg (gula+vita). Detta är ingen nyttig dryck men väl så god. En socker- och kolesterolbomb. Äggulor är mycket kolesterolrika. Att kalla detta för "toddy" är egentligen fel, för en toddy skall per definition innehålla hett vatten. Jämför drinken äggtoddy.
Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding
Liknande recept som Äggtoddy till gottegrisar
-
Lätt äggkräm med citron och bär
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Gammaldags vaniljpudding
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Zabaione, sabayon, italiensk äggkräm
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Zester Daily
-
Crčme caramel - brylépudding (äggkräm)
Tid: 1 tim 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Crčme brûlée, bränd äggkräm
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gjuten pumpacreme, äggkräm med mashmallows, inkokt pumpa och rostad mandel
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Klassisk eller modern chokladpudding
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Raspberry Romanoff, jordgubbskräm
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Snömos (äppelfromage)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tina Nordström
-
Oeufs ā la neige (Ile flottante) - snöägg flytande i vaniljsås
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan