Äggtoddy till gottegrisar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Äggtoddy till gottegrisar

Lägg till ingredienser

Antal små glas: 4

Äggula

8.0 

styck

Strösocker

8.0 

msk

 

Tillval:

 

Skal av apelsin

 

 

Skal av lime

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 359

Kcal / portion: 215

GBR (GI) / port: 9

Recept: 862 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 15%

Kolhydrater: 47%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 60 gram)

Ingredienser

Visa:

Äggula 8.0 styck 47%

Strösocker 8.0 msk 53%

 

Tillval:

Skal av apelsin 0%

Skal av lime 0%

Kock: Cat Bar

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (10 min )

  1. Finriv ytterskalet på apelsin eller lime om sådant önskas som smaksättare.
  2. Vispa ägggulor pösigt. Tillsätt eventuellt rivet skal. Häll upp.

Kockens kommentar

Om luftigare smet önskas kan 1 äggula bytas ut mot 1 helt ägg (gula+vita). Detta är ingen nyttig dryck men väl så god. En socker- och kolesterolbomb. Äggulor är mycket kolesterolrika. Att kalla detta för "toddy" är egentligen fel, för en toddy skall per definition innehålla hett vatten. Jämför drinken äggtoddy.

Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding

Liknande recept som Äggtoddy till gottegrisar