Libanesiska färsbiffar med kardemumma

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Libanesiska färsbiffar med kardemumma

Lägg till ingredienser

Styck: 16

Nötfärs

1.0 

kilo

Tomater

2.0 

styck

Ägg

2.0 

styck

Kanel mald

1.0 

msk

Kardemumma mald

1.0 

msk

Salt

2.0 

tsk

Sambal oelekpasta }

2.0 

tsk

 

Kockskolan:

 

Om chilipasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Allesverloren Shiraz

Smakrikt rött vin
Pris: 109 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 200

Kcal / portion: 127

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2031 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 21%

Fett: 12%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 64 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 1.0 kilo 90%

Tomater 2.0 styck 2%

Ägg 2.0 styck 6%

Kanel mald 1.0 msk 0%

Kardemumma mald 1.0 msk 1%

Salt 2.0 tsk 0%

Sambal oelekpasta } 2.0 tsk 0%

 

Kockskolan:

Om chilipasta > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skär tomat i mindre bitar. Mixa dem med mixerstav i en stor bunke.
  3. Tillsätt nötfärs, ägg och kryddor. Blanda väl.
  4. Smörj en ugnsplåt eller lägg på bakplåtspapper. Forma färsen till långsmala biffar. Lägg dem på ugnsplåten. Sätt in i ugnen tills genomstekt, i cirka 8 minuter.

Kockens kommentar

Sambal oelek är en mycket het indonesisk chilipasta med röd chilipeppar som bas. Läs mer > Om chilipasta.

Fler recept inom Pannbiff, köttfärsbiffar

Liknande recept som Libanesiska färsbiffar med kardemumma