Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 74

Kcal / portion: 436

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1745 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 1%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Koljafilé 800.0 gram 37%
Ägg 1.0 styck 4%
Potatismjöl 2.0 msk 5%
Mjölk 5.0 dl 17%
Muskot mald 1.0 krm 0%
Tillbehör:
Potatis 800.0 gram 31%
Gul lök 2.0 styck 6%
Kapris 2.0 msk 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala och koka potatis.
Skala och skiva lök. - Mixa i matberedare fisk, ägg, potatismjöl, mjölk, muskot, salt och peppar till jämn smet.
Forma burgare à ca 100 gram styck. - Hetta upp smör i två pannor på medelvärme.
Stek lök i den ena och burgare i den andra några minuter på var sida tills genomstekta med fin yta. - Servera burgarna med potatis och kapris.
Kockens kommentar
Fiskekaker äts i Norge på klassiskt vis med stekt lök och potatis. Gärna också med kapris. På modert vis t.ex. som hamburgare med bröd, sallad och dressing.
Fler recept inom Fisk & skaldjur
Liknande recept som Fiskekaker - klassisk norsk fiskburgare
-
Müslipanerad laxburgare med äppelröra
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad ingefärsgös (till buffé)
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nässelöverbakad laxfilé
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Enkel laxfilé i hummersås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Somrig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pannkakor med laxfyllning
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Soja- och limemarinerad laxfilé
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Annes inkokta sommarlax (till buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan