Fiskekaker - klassisk norsk fiskburgare

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fiskekaker - klassisk norsk fiskburgare

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Koljafilé

800.0 

gram

Ägg

1.0 

styck

Potatismjöl

2.0 

msk

Mjölk

5.0 

dl

Muskot mald

1.0 

krm

Salt och vitpeppar

 

 

Smör till stekning

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

Gul lök

2.0 

styck

Kapris

2.0 

msk

Smör till stekning

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 74

Kcal / portion: 436

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1745 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 1%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 589 gram)

Ingredienser

Visa:

Koljafilé 800.0 gram 37%

Ägg 1.0 styck 4%

Potatismjöl 2.0 msk 5%

Mjölk 5.0 dl 17%

Muskot mald 1.0 krm 0%

Salt och vitpeppar 0%

Smör till stekning 0%

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 31%

Gul lök 2.0 styck 6%

Kapris 2.0 msk 0%

Smör till stekning 0%

Tillagning (30 min )

  1. Skala och koka potatis.
    Skala och skiva lök.

  2. Mixa i matberedare fisk, ägg, potatismjöl, mjölk, muskot, salt och peppar till jämn smet.
    Forma burgare à ca 100 gram styck.

  3. Hetta upp smör i två pannor på medelvärme.
    Stek lök i den ena och burgare i den andra några minuter på var sida tills genomstekta med fin yta.

  4. Servera burgarna med potatis och kapris.

Kockens kommentar

Fiskekaker äts i Norge på klassiskt vis med stekt lök och potatis. Gärna också med kapris. På modert vis t.ex. som hamburgare med bröd, sallad och dressing.

Fler recept inom Fisk & skaldjur

Liknande recept som Fiskekaker - klassisk norsk fiskburgare