Musslor i vinäger (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Musslor i vinäger (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Blåmusslor med skal

1.0 

kilo

Vitlök torkad

5.0 

klyftor

Olivolja

0.5 

dl

Vinäger (chardonnay)

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Nottage Hill Riesling

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 310

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1240 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 8%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 204 gram)

Ingredienser

Visa:

Blåmusslor med skal 1.0 kilo 27%

Vitlök torkad 5.0 klyftor 3%

Olivolja 0.5 dl 30%

Vinäger (chardonnay) 1.0 dl 2%

Salt och peppar 0%

Tillagning (15 min )

  1. Borsta och skrapas mussel­skalen rena. Knacka på öppna musslor. De som inte stänger sig kastas.

  2. Skala och finhacka vitlök.
  3. Hetta upp olivolja i en stekkastrull och fräs vitlöken i några sekunder. Lägg i musslorna. Tillsätt vinäger och salta och peppra lätt.
  4. Lägg på kastrullock. Musslorna är färdiga när de öppnar sig efter ca 4-5 minuter. De som inte öppnat sig kastas.

Kockens kommentar

Musslor som får koka för länge blir sega.

Fler recept inom Förrätt med musslor

Liknande recept som Musslor i vinäger (förrätt)