Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 307

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1843 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 9%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Brysselkål färsk 600.0 gram 11%
Sötpotatis 500.0 gram 18%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Olivolja 2.0 msk 12%
Inläggningssill 200.0 gram 23%
Rucolasallat 25.0 gram 0%
Creme fraiche 200.0 gram 35%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Ansa och halvera brysselkålen. Koka upp vatten och koka brysselkålen i 5 minuter.
Häll bort vattnet och låt svalna. - Skala sötpotatis och skär i små bitar.
Koka sötpotatisen i lättsaltat vatten i 10 minuter. Häll bort vattnet och låt svalna. - Riv rucola. Blanda i en bunke bryselkål, sötpotatis och rucola. Ringla över olivolja.
Salta och peppra (tänk på att sillen är salt).
Pressa över citronjuice. Blanda. - Skär sillen i bitar.
Toppa salladen med crème fraiche och sill.
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Sillsallad med sötpotatis och brysselkål (buffémat)
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjeröra i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk gubbröra ¤
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil & gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fräsch yoghurtsill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tångsill
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pestosill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Basilikasill
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddpepparsill med gräddfilsprimörer och citronvinaigrette
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *