Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 199

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1195 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 9%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pumpa fruktkött 500.0 gram 11%
Grön sparris färsk 12.0 styck 5%
Olivolja 0.5 dl 31%
Matjessill 200.0 gram 53%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skala och kärna ur pumpan. Skär i små bitar. Skiva sillen. Ansa sparris och skär i stora bitar.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek pumpa och sparris tills pumpan mjuknat. Salta och peppra lätt. Dra åt sidan och låt svalna. Blanda med sill.
Fler recept inom Julsillen
Liknande recept som Sillsallad med pumpa och sparris
-
Inlagd sill - grundrecept
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Senapssill
Tid: 5 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Löksill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Äppelsill med ingefära
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fredrik Erikssons Vodka & Limesill
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Teriyakiströmming
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Tom Sjöstedts Senapssill med apelsin & honung
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tom Sjöstedt
-
Citrussill med vitlök
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Blåbärssill
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons frestelse
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan