Kumminkryddat knäckebröd med brynt vispat smör

Foto: Norskfisk.se ¤

Kumminkryddat knäckebröd med brynt vispat smör

Lägg till ingredienser

Antal st: 7

Fördeg:

 

Mjölk

2.5 

dl

Jäst färsk

12.5 

gram

Honung

1.5 

msk

Rågmjöl fullkorn

2.0 

dl

Vetemjöl

0.5 

dl

 

Efterdeg:

 

Rågmjöl fullkorn

5.0 

dl

Vetemjöl

1.0 

dl

Salt

4.0 

krm

Kummin hel

1.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Smör normalsaltat

200.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 351

Kcal / portion: 473

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3314 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 19%

Kolhydrater: 36%

Fibrer: 6%

(Tillagad portion: 135 gram)

Ingredienser

Visa:
Fördeg:

Mjölk 2.5 dl 5%

Jäst färsk 12.5 gram 0%

Honung 1.5 msk 3%

Rågmjöl fullkorn 2.0 dl 11%

Vetemjöl 0.5 dl 3%

 

Efterdeg:

Rågmjöl fullkorn 5.0 dl 27%

Vetemjöl 1.0 dl 6%

Salt 4.0 krm 0%

Kummin hel 1.0 msk 1%

 

Tillbehör:

Smör normalsaltat 200.0 gram 44%

Uppdragsgivare: Norskfisk.se

Tillagning (30 min + 3 tim )

  1. Värm mjölk fingervarmt (37ºC). Rör ut jäst och honung i mjölken. Blanda detta med mjöl. Blanda väl. Täck med duk och låt jäsa i 2 timmar.

  2. Blanda mjöl, kummin och salt med fördegen. Baka ut till runda bollar. Kavla ut dem till tunna kakor. Smörj ugnsplåtar med matfett. Lägg kakorna på plåten. Låt jäsa under duk i 20 minuter. 

  3. Sätt ugnen på 220ºC.

  4. Nagga kakorna (picka hål) med en gaffel. Grädda först i 5 minuter. Sänk värmen till 180ºC. Grädda i 8 minuter.

  5. Smält smör i en kastrull under omrörning tills fin gyllenbrun färg och doft av nöt och karamell. Kyl smöret tills det hårdnat utan att bli stelt. Vispa upp smöret tills mjukt.

Fler recept inom Julbak

Liknande recept som Kumminkryddat knäckebröd med brynt vispat smör