Äppelgrottor med kardemumma

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Äppelgrottor med kardemumma

Lägg till ingredienser

Antal styck: 40

Smör normalsaltat

200.0 

gram

Strösocker

1.2 

dl

Vetemjöl

4.5 

dl

Kardemumma mald

2.0 

msk

Äpple syrligt

3.0 

styck

Bakplåtspapper

 

 

 

Kockskolan:

 

Om mördeg >

 

 

Om småkakor >

 

 

Om formkakor >

 

 

Om sockerkakor >

 

 

Så bakas mördegskakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 349

Kcal / portion: 76

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3026 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 20%

Kolhydrater: 39%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 22 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 200.0 gram 48%

Strösocker 1.2 dl 15%

Vetemjöl 4.5 dl 31%

Kardemumma mald 2.0 msk 1%

Äpple syrligt 3.0 styck 4%

Bakplåtspapper %

 

Kockskolan:

Om mördeg > Äts ej

Om småkakor > Äts ej

Om formkakor > Äts ej

Om sockerkakor > Äts ej

Så bakas mördegskakor > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skär smöret i bitar. Blanda, smör, socker, vetemjöl och kardemumma. Använd matberedare eller knåda väl.
  3. Slå in degen i plastfilm och lägg i kylskåp i 30 minuter eller i frysen i 5 minuter.
  4. Kärna ur äpple och skär i tunna skivor. Halvera.
  5. Dela degen och rulla ut i 2-3 centimeter tjocka rullar. Skär i 1 centimeter tjocka skivor. Lägg över på plåt med bakplåtspapper. Tryck i 2-3 äppelskivor i varje kaka.
  6. Grädda i ugnen i 7 minuter.

Kockens kommentar

"Grottor" avser i allmänhet mjuka formkakor tillagade med bakpulver, till exempel Hallongrottor. Läs mer > Om mjuka kakor. Se recept via länk nedan.

Passar till

Syltgrottor, hallongrottor

Fler recept inom Skurna småkakor

Liknande recept som Äppelgrottor med kardemumma