Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 68

Kcal / portion: 91

GBR (GI) / port: 3
Recept: 364 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 5%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Pumpa fruktkött 500.0 gram 36%
Olivolja 2.0 msk 62%
Spiskummin mald 0.5 tsk 1%
Sambal badjak } 1.0 tsk 1%
Citron juice+fruktkött 1.0 klyfta 1%
Salt 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
Skala pumpan och rensa bort kärnorna.
Dela pumpan i mindre bitar. - Ringla olja på en plåt. Lägg på pumpan.
Sätt in i ugnen i 30 minuter.
Ta ut och låt svalna något. - Lägg över pumpan i matberedare.
Tillsätt olja, spiskummin och sambal.
Pressa över citronjuice. Mixa.
Smaka av med salt.
Kockens kommentar
Passar som brödpålägg eller som tillbehör till mat.
PASSAR TILL
Fler recept inom Dipptugg
Liknande recept som Pumparöra som tillbehör, dipp eller smörgåspålägg
-
Grönsaksdip med 3 enkla såser (drinktilltugg)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Italiensk pestokräm
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Mita, GI-boden
-
Mexikansk guacamole
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Sardell- och nässeldipp
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Avokadoröra
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sardelltapenade (drinktilltugg)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cashewsmör
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Guacamole (drinktilltugg)
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Romdip (drinktilltugg)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Räk- & romdip med chilisting (drinktilltugg)
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan