Pumparöra som tillbehör, dipp eller smörgåspålägg

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pumparöra som tillbehör, dipp eller smörgåspålägg

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pumpa fruktkött

500.0 

gram

Olivolja till stekning

 

 

Olivolja

2.0 

msk

Spiskummin mald

0.5 

tsk

Sambal badjak }

1.0 

tsk

el. sambal oelek }

 

 

Citron juice+fruktkött

1.0 

klyfta

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 68

Kcal / portion: 91

GBR (GI) / port: 3

Recept: 364 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 5%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 134 gram)

Ingredienser

Visa:

Pumpa fruktkött 500.0 gram 36%

Olivolja till stekning 0%

Olivolja 2.0 msk 62%

Spiskummin mald 0.5 tsk 1%

Sambal badjak } 1.0 tsk 1%

el. sambal oelek } 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 klyfta 1%

Salt 0%

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
    Skala pumpan och rensa bort kärnorna.
    Dela pumpan i mindre bitar.

  2. Ringla olja på en plåt. Lägg på pumpan.
    Sätt in i ugnen i 30 minuter.
    Ta ut och låt svalna något.

  3. Lägg över pumpan i matberedare.
    Tillsätt olja, spiskummin och sambal.
    Pressa över citronjuice. Mixa.
    Smaka av med salt.

Kockens kommentar

Passar som brödpålägg eller som tillbehör till mat.

PASSAR TILL

Aprikos- och hasselnötsbröd

Fler recept inom Dipptugg

Liknande recept som Pumparöra som tillbehör, dipp eller smörgåspålägg