Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Fruktspett (efterrätt)
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 92
Kcal / portion: 142
GBR (GI) / port: 1
Recept: 567 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Jordgubbar färska 16.0 st stora 11%
Apelsin hel 1.0 styck 14%
Kiwi 1.0 styck 8%
Tofu rökt } 200.0 gram 65%
Grillspett av trä 4.0 styck %
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala apelsinen noggrannt. Se till att allt vitt skal är borta. Skär t.ex. bort skalet med kniv. Dela i varje apelsin i 8 bitar.
- Skala kiwi och dela varje kiwi i 4 bitar.
- Dela tofun i 4 bitar per spett.
- Spetten äts naturell som de är eller grillas hastigt på hög värme.
Fler recept inom Färsk frukt och bär
Liknande recept som Fruktspett (efterrätt)
-
Exotisk enkel fruktsallad
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lyxig fruktsallad
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar med vispgrädde och basilika
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rabarber på höjden
Tid: 15 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jordgubbs- och mascarponeknyten (utan socker)
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Canderel
-
Aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar i lime (utan tillsatt socker)
Tid: 10 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Citruscocktail med balsamkanderade valnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Chokladdoppade jordgubbar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan