Snabbgravad ingefärsgös (till buffé)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Snabbgravad ingefärsgös (till buffé)

Lägg till ingredienser

Bufféportioner >: 12

Gösfilé fryst

1.0 

kilo

Strösocker

0.5 

dl

Salt

0.5 

dl

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Basilika

1.0 

kruka

Ingefära färsk

100.0 

gram

 

Om fiskhälsa >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Skåne Akvavit

Kryddat brännvin
Pris: 235 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 88

Kcal / portion: 94

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1132 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 0%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 107 gram)

Ingredienser

Visa:

Gösfilé fryst 1.0 kilo 74%

Strösocker 0.5 dl 17%

Salt 0.5 dl 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 4%

Basilika 1.0 kruka 1%

Ingefära färsk 100.0 gram 7%

 

Om fiskhälsa > 0%

Tillagning (20 min + 2 tim )

  1. Fisken skall tidigare ha varit fryst.
    Fryst fisk tinas och hel fisk filéas.

  2. Riv gult citronskal. Blanda salt med socker och gnid in fisken rikligt med blandningen.
    Pressa citronsaft över, försiktigt så att inte salt och socker rinner av.
    Strö över rivet citronskal.

  3. Finhacka basilika och finriv ingefära.
    Strö det över fisken.
    Låt stå ca 2 timmar i svalt utrymme.

Kockens kommentar

Rå fisk, i synnerhet insjöfisk, kan innehålla parasiter (anisakis = spolmaskar), vars larver kan ge upphov till buksmärtor. Parasiterna dödas av upphettning till 70°C, eller av infrysning i 2 dygn vid högst -18°C (helst -22°C). Att grava ger endast ett visst skydd.

Fler recept inom Fiskrätter

Liknande recept som Snabbgravad ingefärsgös (till buffé)