Sill- och färskpotatissallad (till buffé)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sill- och färskpotatissallad (till buffé)

Lägg till ingredienser

Bufféportioner >: 12

Färskpotatis med skal

2.0 

kilo

Inlagd sill

350.0 

gram

Sockerärter

100.0 

gram

Rödlök

1.0 

st stor

Rucolasallat

50.0 

gram

Dill

1.0 

knippe

Olivolja

1.0 

dl

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Skåne Akvavit

Kryddat brännvin
Pris: 235 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 104

Kcal / portion: 242

GBR (GI) / port: 10

Recept: 2904 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 5%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 234 gram)

Ingredienser

Visa:

Färskpotatis med skal 2.0 kilo 41%

Inlagd sill 350.0 gram 28%

Sockerärter 100.0 gram 1%

Rödlök 1.0 st stor 2%

Rucolasallat 50.0 gram 0%

Dill 1.0 knippe 1%

Olivolja 1.0 dl 26%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Salt och peppar 0%

Tillagning (30 min )

  1. Borsta potatisen ren och koka.
    Låt svalna.

  2. Skär sockeräter i tunna stavar.
    Skala, halvera och skiva löken.

  3. Blanda potatis, sill, sockerärter, rödlök och rucola i en stor bunke.

    Häll på olivoljan och pressa över citronjuice. Salta och peppra.

    Finhacka dill och strö över.
    Ställ svalt innan servering.

Fler recept inom Sillrätter

Liknande recept som Sill- och färskpotatissallad (till buffé)