Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 104

Kcal / portion: 242

GBR (GI) / port: 10
Recept: 2904 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 5%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Färskpotatis med skal 2.0 kilo 41%
Inlagd sill 350.0 gram 28%
Sockerärter 100.0 gram 1%
Rödlök 1.0 st stor 2%
Rucolasallat 50.0 gram 0%
Dill 1.0 knippe 1%
Olivolja 1.0 dl 26%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Borsta potatisen ren och koka.
Låt svalna. - Skär sockeräter i tunna stavar.
Skala, halvera och skiva löken. - Blanda potatis, sill, sockerärter, rödlök och rucola i en stor bunke.
Häll på olivoljan och pressa över citronjuice. Salta och peppra.
Finhacka dill och strö över.
Ställ svalt innan servering.
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Sill- och färskpotatissallad (till buffé)
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjeröra i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk gubbröra ¤
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil & gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fräsch yoghurtsill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tångsill
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pestosill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Basilikasill
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddpepparsill med gräddfilsprimörer och citronvinaigrette
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *