Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 114

GBR (GI) / port: 0
Recept: 458 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 10%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Matjessill 1.0 filé 31%
Ägg 2.0 styck 27%
Rödlök 0.5 styck 7%
Dill 2.0 kvistar 1%
Gräddfil 1.0 dl 30%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Hårdkoka ägg i cirka 10 minuter. Låt kallna i kallt vatten.
- Skala och finhacka lök. Skala och finhacka ägg. Finhacka dill. Skär sillen i bitar. Blanda allt försiktigt.
- Varva röra med gräddfil i små glas. Toppa med svartpeppar och lite dill.
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Matjesröra i glas
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil och gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk sillsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gubbröra
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Solöga, Fågelbo
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Silltårta
Tid: 40 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Matjestarte, sillaladåb till förrätt eller buffé
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Smakrik sillsallad med tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sillsallad med sötpotatis och brysselkål
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dijonsenapsill med färska primörer
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: