Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 211
    
                Kcal / portion: 246
    
                GBR (GI) / port: 2
Recept: 985 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 15%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Cashewnötter osaltade 2.5 dl 82%
Smultron frysta utan socker 5.0 dl 7%
Blåbär färska 100.0 gram 5%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Häll nötter och smultron i en matberedare.
Mixa väl till slät massa. - Stek blåbären utan fett hastigt i en panna.
 - Lägg moussen i glas och toppa med varma blåbär.
 
Kockens kommentar
I brist på smultron kan man använda djupfrysta jordgubbar.
SVENSK MIDDAG
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Smultronmousse
- 
                
                  
                
                Jordgubbstårta (bärtårta)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Enkel bärtårta
Tid: 20 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Cheesecake med citronsmak och bär
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Raw aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 
              
              
                    