Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 402

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1607 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 15%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Köttbullar färdiglagad 300.0 gram 40%
Bacon som knapersteks} 140.0 gram 20%
Ägg 4.0 styck 16%
Potatis 300.0 gram 13%
Mjölk 1.0 dl 4%
Smör normalsaltat 1.0 msk 6%
Kockskolan:
Så steks ägg, omelett > Äts ej
Näringsberäkning recept> Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skala och koka potatisen mjuk. Tillsätt en klick smör och lite mjölk och mosa till lagom konsistens.
- Stek bacon i panna utan fett tills knaprig. Vänd någon gång. Lägg åt sidan.
- Hetta upp köttbullarna i pannan. Tillsätt extra matfett om så behövs.
- Stek samtidigt ägg i lite matfett i en annan panna.
- Lägg upp och klipp över gräslök.
Kockens kommentar
Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.Fler recept inom Kokt ägg, stekt ägg, frukostägg
Liknande recept som Köttbullar med ägg och bacon till frukost
-
Koka ägg - grundrecept
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Japanska marinerade kokta ägg
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherade ägg, förlorade ägg
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Frityrpocherade ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherade panerade friterade ägg
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf en cocotte naturel, kokt ägg i form
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf en cocotte med smak, ägg i form
Tid: 20 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pannstekt ägg, vändstekt ägg - by the book
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf sur le plat, shirred eggs - ägg på fat stekt i ugn på proffsens vis
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Egg Benedict - original (Ägg Bénédictine)
Tid: 10 min (+ 15 min) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan