Köttbullar med ägg och bacon till frukost

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Köttbullar med ägg och bacon till frukost

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Köttbullar färdiglagad

300.0 

gram

Bacon som knapersteks}

140.0 

gram

Ägg

4.0 

styck

Potatis

300.0 

gram

Mjölk

1.0 

dl

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Gräslök till garnering

 

 

 

Kockskolan:

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

Näringsberäkning recept>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 402

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1607 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 15%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 226 gram)

Ingredienser

Visa:

Köttbullar färdiglagad 300.0 gram 40%

Bacon som knapersteks} 140.0 gram 20%

Ägg 4.0 styck 16%

Potatis 300.0 gram 13%

Mjölk 1.0 dl 4%

Smör normalsaltat 1.0 msk 6%

Gräslök till garnering 0%

 

Kockskolan:

Så steks ägg, omelett > Äts ej

Näringsberäkning recept> Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Skala och koka potatisen mjuk. Tillsätt en klick smör och lite mjölk och mosa till lagom konsistens.
  2. Stek bacon i panna utan fett tills knaprig. Vänd någon gång. Lägg åt sidan.
  3. Hetta upp köttbullarna i pannan. Tillsätt extra matfett om så behövs.
  4. Stek samtidigt ägg i lite matfett i en annan panna.
  5. Lägg upp och klipp över gräslök.

Kockens kommentar

Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Kokt ägg, stekt ägg, frukostägg

Liknande recept som Köttbullar med ägg och bacon till frukost