Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 440

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1758 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 12%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Ananas färsk 4.0 skivor 3%
Avokado 4.0 styck 48%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Ägg 8.0 styck 29%
Ättikssprit 12% 1.0 msk Äts ej
Grön sparris färsk 12.0 styck 4%
Sallatsblad 4.0 styck 1%
Smör och/el. matolja 2.0 msk 12%
Vitt matbröd stor skiva 4.0 gram 1%
Kockskolan:
Så kokas ägg > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skala ananas och skär i stora tärningar. Skala avokado och grovtärna. Droppa citron över avokadon för att inte mörkna.
- Förlorade ägg: Koka upp 1,5 liter vatten med 1 msk ättika. Låt vattnet sedan sjuda på låg värme. Knäck försiktigt ett ägg i taget i en kopp. Håll koppen nära ytan. Låt ägget med koppens hjälp försiktigt glida ner i sjudande vatten. Låt ägget sjuda i 3 minuter, tills vitan stelnat. Ta upp med hålslev. Se recept via länk nedan > Pocherade ägg, förlorade ägg.
- Koka samtidigt upp vatten åt sparrisen. Koka sparrisen 2-3 minuter. Ta ur.
- Hetta upp matfett (smör) i panna och stek brödskivorna gyllenbruna på var sida eller rosta i brödrost.
- Lägg sparris och ägg på brödskivorna. Lägg upp ananas/avokado på sallatsblad.
Kockens kommentar
Förlorade ägg är ett gammalt uttryckt för pocherade ägg. Läs mer > Så kokas ägg.Tillhörande recept
Fler recept inom Kokt ägg, stekt ägg, frukostägg
Liknande recept som Hawaiitoast med förlorade ägg
-
Koka ägg - grundrecept
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Japanska marinerade kokta ägg
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherade ägg, förlorade ägg
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Frityrpocherade ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherade panerade friterade ägg
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf en cocotte naturel, kokt ägg i form
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf en cocotte med smak, ägg i form
Tid: 20 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pannstekt ägg, vändstekt ägg - by the book
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf sur le plat, shirred eggs - ägg på fat stekt i ugn på proffsens vis
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Egg Benedict - original (Ägg Bénédictine)
Tid: 10 min (+ 15 min) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan