Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 372

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1490 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 8%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Nürnberger } 28.0 styck 52%
Ägg 8.0 styck 34%
Cocktailtomater 24.0 styck 6%
Matfett till stekning 1.0 msk 7%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Hetta upp matfett i en stekpanna och stek ägg.
- Stek i en annan panna korv och tomater.
- Servera.
Kockens kommentar
Zarah Leander (1907-1981) var en mycket populär sångerska och skådespelerska på 1930-1940:talen i Sverige. Hon vann också stora framgångar i det nationalsocialistiska Tyskland. Ärligt talat är vi inte säkra på om hon verkligen åt denna frukost.
Nürnberg var först i Tyskland med att kvalitetsbestämma sin bratwurst ("stekkorv"), vilket skedde år 1313. Nürnberger Rostbratwurst skall bestå av rent, bindvävsfritt fläskkött medelgrovt mald, stoppad i smala lammskinn (fjälster), väga rå 20-25 gram och vara 7-9 centimeter lång, samt smaksatt med mejram. Läs mer, klicka på ingrediensen.
Fler recept inom Kokt ägg, stekt ägg, frukostägg
Liknande recept som Zarah Leanders Nürnbergerfrukost
-
Koka ägg - grundrecept
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Japanska marinerade kokta ägg
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherade ägg, förlorade ägg
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Frityrpocherade ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherade panerade friterade ägg
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf en cocotte naturel, kokt ägg i form
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf en cocotte med smak, ägg i form
Tid: 20 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pannstekt ägg, vändstekt ägg - by the book
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf sur le plat, shirred eggs - ägg på fat stekt i ugn på proffsens vis
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Egg Benedict - original (Ägg Bénédictine)
Tid: 10 min (+ 15 min) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan