Zarah Leanders Nürnbergerfrukost

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Zarah Leanders Nürnbergerfrukost

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Nürnberger }

28.0 

styck

Ägg

8.0 

styck

Cocktailtomater

24.0 

styck

Matfett till stekning

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 372

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1490 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 8%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 328 gram)

Ingredienser

Visa:

Nürnberger } 28.0 styck 52%

Ägg 8.0 styck 34%

Cocktailtomater 24.0 styck 6%

Matfett till stekning 1.0 msk 7%

Tillagning (10 min )

  1. Hetta upp matfett i en stekpanna och stek ägg.
  2. Stek i en annan panna korv och tomater.
  3. Servera.

Kockens kommentar

Zarah Leander (1907-1981) var en mycket populär sångerska och skådespelerska på 1930-1940:talen i Sverige. Hon vann också stora framgångar i det nationalsocialistiska Tyskland. Ärligt talat är vi inte säkra på om hon verkligen åt denna frukost.

Nürnberg var först i Tyskland med att kvalitets­bestämma sin bratwurst ("stekkorv"), vilket skedde år 1313. Nürnberger Rostbratwurst skall bestå av rent, bindvävsfritt fläskkött medelgrovt mald, stoppad i smala lammskinn (fjälster), väga rå 20-25 gram och vara 7-9 centimeter lång, samt smaksatt med mejram. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Kokt ägg, stekt ägg, frukostägg

Liknande recept som Zarah Leanders Nürnbergerfrukost