Vit chokladpannacotta med basilika

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Vit chokladpannacotta med basilika

Lägg till ingredienser

Antal små glas: 12

Vispgrädde

4.0 

dl

Vit choklad

150.0 

gram

Basilika

0.5 

kruka

Lime färskpressad

1.0 

styck

Gelatinblad

2.5 

styck

Bär färska

2.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om kräm, krämefterrätt >

 

 

Om pannacotta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 363

Kcal / portion: 199

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2385 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 32%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 55 gram)

Ingredienser

Visa:

Vispgrädde 4.0 dl 60%

Vit choklad 150.0 gram 37%

Basilika 0.5 kruka 0%

Lime färskpressad 1.0 styck 0%

Gelatinblad 2.5 styck 1%

Bär färska 2.0 dl 2%

 

Kockskolan:

Om kräm, krämefterrätt > Äts ej

Om pannacotta > Äts ej

Tillagning (20 min + 3 tim )

  1. Blötlägg gelatin. Riv skal från lime. Bryt chokladen i bitar.
  2. Koka upp grädde och dra av från plattan. Tillsätt choklad och låt den smälta helt. Tillsätt basilika, limeskal och limejuice. Mixa med stavmixer.
  3. Krama geletinbladen lätt för att pressa ur vatten. Lägg ner dem i gräddblandningen. Rör om tills gelatinet löst sig.
  4. Häll upp i små glas. Ställ in i kylen i cirka 3 timmar.
  5. Ta ut före servering och dekorera med bär.

Kockens kommentar

En pannacotta med vuxensmak, inte så söt och med en pikant smak av basilika. För en barnvänligare variant tas basilikan bort.

Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding

Liknande recept som Vit chokladpannacotta med basilika