Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 28
    
                Kcal / portion: 217
    
                GBR (GI) / port: 2
Recept: 868 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Gul lök el. annan lök 2.0 styck 12%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 2%
Morot 1.0 styck 4%
Potatis 3.0 styck 23%
Vitkål ansad 250.0 gram 9%
Rödbeta 6.0 styck 34%
Vatten till soppa 1.5 liter 0%
Grönsaksfond konc. 3.0 msk 15%
Vinäger 2.0 msk 1%
Garnering:
Timjan färsk 0%
Kock: Pia, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Skala och hacka lök och vitlök. 
Skala morötter, potatis och rödbetor.
Skär morötter och potatis i skivor.
Strimla vitkål och rödbetor. - Fräs löken mjuk och glansig i matfett i en gryta på medelhög värme.
 - Häll i vatten+fond. Tillsätt potatis, vitkål, morötter och rödbetor. Koka tills de är knappt mjuka i ca 15 minuter. 
Smaka av med vinäger, salt och peppar. - Häll upp i tallrikar och toppa med en klick créme fraiche. Garnera med färsk timjan.
 
Fler recept inom Vårprimörer
Liknande recept som Mammas rödbetssoppa
- 
                
                  
                
                Potatis och primörsallad
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
 - 
                
                  
                
                Kokt primörpotatis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Färsk vit sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Vit sparris med hollandaise (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
 - 
                
                  
                
                Kokta svartrötter
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Fårostsallad med minisparris och sultanrussin
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 
              
              
                    