Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 28

Kcal / portion: 217

GBR (GI) / port: 2
Recept: 868 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Gul lök el. annan lök 2.0 styck 12%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 2%
Morot 1.0 styck 4%
Potatis 3.0 styck 23%
Vitkål ansad 250.0 gram 9%
Rödbeta 6.0 styck 34%
Vatten till soppa 1.5 liter 0%
Grönsaksfond konc. 3.0 msk 15%
Vinäger 2.0 msk 1%
Garnering:
Timjan färsk 0%
Kock: Pia, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Skala och hacka lök och vitlök.
Skala morötter, potatis och rödbetor.
Skär morötter och potatis i skivor.
Strimla vitkål och rödbetor. - Fräs löken mjuk och glansig i matfett i en gryta på medelhög värme.
- Häll i vatten+fond. Tillsätt potatis, vitkål, morötter och rödbetor. Koka tills de är knappt mjuka i ca 15 minuter.
Smaka av med vinäger, salt och peppar. - Häll upp i tallrikar och toppa med en klick créme fraiche. Garnera med färsk timjan.
Fler recept inom Vårprimörer
Liknande recept som Mammas rödbetssoppa
-
Potatis och primörsallad
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Kokt primörpotatis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk vit sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vit sparris med hollandaise (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Kokta svartrötter
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fårostsallad med minisparris och sultanrussin
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan