Mammas rödbetssoppa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Mammas rödbetssoppa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gul lök el. annan lök

2.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Morot

1.0 

styck

Potatis

3.0 

styck

Vitkål ansad

250.0 

gram

Rödbeta

6.0 

styck

 

Vatten till soppa

1.5 

liter

Grönsaksfond konc.

3.0 

msk

el. buljongtärning

 

 

Vinäger

2.0 

msk

Matfett till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Garnering:

 

Creme fraiche

 

 

Timjan färsk

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 28

Kcal / portion: 217

GBR (GI) / port: 2

Recept: 868 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 763 gram)

Ingredienser

Visa:

Gul lök el. annan lök 2.0 styck 12%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 2%

Morot 1.0 styck 4%

Potatis 3.0 styck 23%

Vitkål ansad 250.0 gram 9%

Rödbeta 6.0 styck 34%

 

Vatten till soppa 1.5 liter 0%

Grönsaksfond konc. 3.0 msk 15%

el. buljongtärning 0%

Vinäger 2.0 msk 1%

Matfett till stekning 0%

Salt och peppar 0%

 

Garnering:

Creme fraiche 0%

Timjan färsk 0%

Tillagning (35 min )

  1. Skala och hacka lök och vitlök.
    Skala morötter, potatis och rödbetor. 
    Skär morötter och potatis i skivor.
    Strimla vitkål och rödbetor.

  2. Fräs löken mjuk och glansig i matfett i en gryta på medelhög värme.

  3. Häll i vatten+fond. Tillsätt potatis, vitkål, morötter och rödbetor. Koka tills de är knappt mjuka i ca 15 minuter.
    Smaka av med vinäger, salt och peppar.

  4. Häll upp i tallrikar och toppa med en klick créme fraiche. Garnera med färsk timjan.

Fler recept inom Vårprimörer

Liknande recept som Mammas rödbetssoppa