Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 39

Kcal / portion: 53

GBR (GI) / port: 3
Recept: 211 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Smålök 12.0 styck 100%
Strösocker 0%
Persilja 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sätt ugnen på 150ºC.
Skala och koka löken i 15 minuter.
Kokning tar bort den "råa" smaken. - Lägg löken i en infettad ugnsäker form.
Sätt in i ugnen i minst 1 timme. - 15 minuter innan löken är färdig, droppa lite olja på löken och häll en "sockertopp" på varje lök.
- Finhacka eller klipp persilja och strö över.
Kockens kommentar
Oväntat gott med mild smak.
Passar bl.a. till alla slags stekar.
Stek dem då samtidigt med steken i ugnen.
PASSAR T.EX. TILL
Fler recept inom Vårprimörer
Liknande recept som Smålök glacé
-
Potatis och primörsallad
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Kokt primörpotatis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk vit sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vit sparris med hollandaise (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Kokta svartrötter
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fårostsallad med minisparris och sultanrussin
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan