Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 41
    
                Kcal / portion: 35
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 139 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Rotfrukter 400.0 gram 88%
t.ex.
Sötpotatis 0%
Palsternacka 0%
Rotselleri 0%
Kålrot 0%
Morot 0%
Salt 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skala och hyvla rotsakerna i långa tunna skivor med potatisskalare eller osthyvel.
Finhacka persilja. - Hetta upp matfett (smör) i stekpanna på medelhög värme och stek (cirka 1 min) rotsakerna i omgångar. Salta lätt.
Lägg tillbaka alla rotsakerna i pannan och låt det bli varmt. - Lägg upp och garnera med hackad persilja.
 
Kockens kommentar
Passar till det mesta, men bäst till kötträtter.
PASSAR TILL
Fler recept inom Vårprimörer
Liknande recept som Hyvlade rotfrukter
- 
                
                  
                
                Potatis och primörsallad
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
 - 
                
                  
                
                Kokt primörpotatis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Färsk vit sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Vit sparris med hollandaise (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
 - 
                
                  
                
                Kokta svartrötter
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Fårostsallad med minisparris och sultanrussin
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 
              
              
                    