Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 36

Kcal / portion: 96

GBR (GI) / port: 3
Recept: 382 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Morot 10.0 styck 100%
Vichyvatten 0%
Salt 0%
Tillbehör:
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Skala morötterna, men låt en del av blasten vara kvar.
- Koka upp vichyvattnet i en kastrull och tillsätt lite salt. Koka häftigt på medelhög värme i 4-5 min.
- Servera morötterna med rört smör antingen som förrätt eller till en köttbit.
Kockens kommentar
Klassist franskt recept. Morötterna lär bli mjällare i vichyvatten. Vichyvatten är ursprungligen ett kolsyrat mineralvatten från källorna vid hälsobrunnen i Vichy, en ort i Sydvästra Frankrike, kanske mest känd för Vichyregeringen under andra världskriget.
Fler recept inom Vårprimörer
Liknande recept som Vichykokta morötter
-
Potatis och primörsallad
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Kokt primörpotatis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk vit sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vit sparris med hollandaise (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Kokta svartrötter
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fårostsallad med minisparris och sultanrussin
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan