Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 101
    
                Kcal / portion: 114
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 455 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 10%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Hjärtsallat 6.0 huvuden 12%
Vinägrett:
Senap fransk osötad 1.0 msk 3%
Vitvinsvinäger 1.0 msk 1%
Strösocker 1.0 krm 1%
Limejuice 1.0 tsk 0%
Olivolja 0.5 dl 83%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Skölj och dela sallatshuvuden på hälften.
Lägg i skål. - Blanda senap, vinäger, socker och juice.
Droppa i olivoljan under kraftig vispning.
Smaka av med salt och peppar. - Ringla vinägretten över salladen.
 
Kockens kommentar
Passar till allehanda kötträtter, eller som enkel förrätt. Hjärtsallat är en förädlad form av isbergssallat.
Fler recept inom Vårprimörer
Liknande recept som Hjärtlig sallat i senapsvinägrett
- 
                
                  
                
                Potatis och primörsallad
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
 - 
                
                  
                
                Kokt primörpotatis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Färsk vit sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Vit sparris med hollandaise (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
 - 
                
                  
                
                Kokta svartrötter
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Fårostsallad med minisparris och sultanrussin
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 
              
              
                    