Chèvreöverbakade rödbetor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Chèvreöverbakade rödbetor

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rödbeta

1.0 

kilo

Chèvre

400.0 

gram

Pinjenötter

150.0 

gram

Honung flytande

 

 

Olivolja

 

 

Flingsalt

 

 

 

Tillbehör:

 

Rucolasallat

2.0 

knippen

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 188

Kcal / portion: 715

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2861 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 14%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 380 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödbeta 1.0 kilo 16%

Chèvre 400.0 gram 48%

Pinjenötter 150.0 gram 35%

Honung flytande 0%

Olivolja 0%

Flingsalt 0%

 

Tillbehör:

Rucolasallat 2.0 knippen 1%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (55 min )

  1. Koka rödbetorna med skalet på i saltat vatten på medelvärme i ca 25 min. Stick en gaffel i en rödbeta, om den trillar av är de klara. Koka de stora något längre.

  2. Lägg rödbetorna att svalna i kallt vatten. Skrapa av skalet och skär dem i tunna skivor. Lägg skivorna i en smord ugnsform.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
    Ringla olivolja över rödbetorna och strö över fingersalt. Smula över chèvre och ringla över rikligt med honung. Avsluta med ett lager av pinjenötter.

  4. Ställ in formen högt upp i ugnen och låt grädda tills osten har smält och pinjenötterna har fått en fin gyllenbrun färg (tar ca 10 min). Tag ut och servera rödbetorna tillsammans med rucolasallad.

Fler recept inom Vårprimörer

Liknande recept som Chèvreöverbakade rödbetor