Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 188

Kcal / portion: 715

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2861 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 14%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Rödbeta 1.0 kilo 16%
Chèvre 400.0 gram 48%
Pinjenötter 150.0 gram 35%
Olivolja 0%
Flingsalt 0%
Tillbehör:
Rucolasallat 2.0 knippen 1%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (55 min )
- Koka rödbetorna med skalet på i saltat vatten på medelvärme i ca 25 min. Stick en gaffel i en rödbeta, om den trillar av är de klara. Koka de stora något längre.
- Lägg rödbetorna att svalna i kallt vatten. Skrapa av skalet och skär dem i tunna skivor. Lägg skivorna i en smord ugnsform.
- Sätt ugnen på 225 grader.
Ringla olivolja över rödbetorna och strö över fingersalt. Smula över chèvre och ringla över rikligt med honung. Avsluta med ett lager av pinjenötter. - Ställ in formen högt upp i ugnen och låt grädda tills osten har smält och pinjenötterna har fått en fin gyllenbrun färg (tar ca 10 min). Tag ut och servera rödbetorna tillsammans med rucolasallad.
Fler recept inom Vårprimörer
Liknande recept som Chèvreöverbakade rödbetor
-
Potatis och primörsallad
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Kokt primörpotatis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk vit sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vit sparris med hollandaise (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Kokta svartrötter
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fårostsallad med minisparris och sultanrussin
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan