Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 51

Kcal / portion: 111

GBR (GI) / port: 14
Recept: 444 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 3%
Tillagning (40 min )
- Borsta rödbetorna rena. Skär av blasten.
- Lägg betorna i en kastrull och fyll på med vatten, så att betorna täcks.
Koka betorna nästan mjuka under lock
på medellåg värme.
Känn efter med en sticka.
Koktid:
Rödbetor späda 15-20 minuter
Rödbetor vinter 45-60 minuter
Skurna vinter 20-30 minuter - Spola betorna i kallt vatten och gnid bort skalen. Servera med grovt salt och smör.
Kockens kommentar
Rödbetor har mycket starkt färgämne.
Kan t.o.m. färga urin för den som äter.
Är höljet oskadat färgar de inte.
För att korta koktid kan betorna delas.
PASSAR TILL
Fler recept inom Vårprimörer
Liknande recept som Kokta rödbetor helt enkelt
-
Potatis och primörsallad
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Kokt primörpotatis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk vit sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vit sparris med hollandaise (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Kokta svartrötter
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fårostsallad med minisparris och sultanrussin
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan