Paneng Gai - Thailändsk currykyckling med nudlar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Paneng Gai - Thailändsk currykyckling med nudlar

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé utan skinn

500.0 

gram

Gul lök el. rödlök

2.0 

st små

Currypasta röd }

5.0 

tsk

Kokosmjölk (-dryck)

3.0 

dl

Limeblad

3.0 

styck

Olivolja till stekning

 

 

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Äggnudlar torkad

400.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 720

GBR (GI) / port: 10

Recept: 2880 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 7%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 353 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé utan skinn 500.0 gram 18%

Gul lök el. rödlök 2.0 st små 2%

Currypasta röd } 5.0 tsk 1%

Kokosmjölk (-dryck) 3.0 dl 18%

Limeblad 3.0 styck 0%

Olivolja till stekning %

Salt 0%

 

Tillbehör:

Äggnudlar torkad 400.0 gram 53%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (30 min )

  1. Förbered: Skala och finhacka lök.
    Skär kycklingen i små bitar.

  2. Woka: Hetta upp lite olja i en (wok-)panna och stek kycklingen lätt brun. Tillsätt lök och fräs den mjuk i några minuter.

  3. Sänk till medellåg värme och tillsätt sedan salt och currypasta. Låt kryddorna dra in i ca 1 min. Häll sedan över kokosmjölk och lägg i limeblad. Låt småkoka i ca 10 min.

  4. Nudlar: Koka upp lättsaltat vatten och lägg i nudlarna i cirka 2 minuter. 
    Häll bort vattnet i durkslag. Skölj av. Häll tillbaka i kastrullen och och blanda i lite olja så nudlarna inte klibbar. Värm upp. 

  5. Lägg upp nudlar på tallrikar och skeda över kycklinggytan.

Kockens kommentar

I stället för limeblad kan man smaksätta med lite citronjuice. I stället för olivolja kan man ta sesamolja som ger en mer asiastisk tousch.

Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT

Liknande recept som Paneng Gai - Thailändsk currykyckling med nudlar