Falukorvssallad ā la Werner

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Falukorvssallad ā la Werner

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Västerbotten hårdost

300.0 

gram

el. andra ostar

 

 

Falukorv

500.0 

gram

Inlagd färsk gurka

50.0 

gram

Paprika röd

1.0 

styck

Stjälkselleri

50.0 

gram

Rucolasallat

1.0 

knippe

 

Dressing:

 

Rödvinsvinäger

2.0 

msk

Matolja (majs)

6.0 

msk

Senap svensk

2.0 

tsk

Gul lök hackad

3.0 

msk

Persilja finhackad

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 266

Kcal / portion: 809

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3236 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 23%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 304 gram)

Ingredienser

Visa:

Västerbotten hårdost 300.0 gram 36%

el. andra ostar 0%

Falukorv 500.0 gram 40%

Inlagd färsk gurka 50.0 gram 1%

Paprika röd 1.0 styck 1%

Stjälkselleri 50.0 gram 0%

Rucolasallat 1.0 knippe 0%

 

Dressing:

Rödvinsvinäger 2.0 msk 0%

Matolja (majs) 6.0 msk 21%

Senap svensk 2.0 tsk 1%

Gul lök hackad 3.0 msk 0%

Persilja finhackad 2.0 msk 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (20 min )

  1. Koka falukorven ca 2 min i lättsaltat vatten på medellåg värme och låt sedan kallna.

  2. Skär osten i tunna skivor med osthyvel. Skär falukorv i bitar och gurka, paprika och selleri i tunna skivor.

  3. Blanda alla ingredienser till dressingen.

  4. Lägg upp på fat och ringla över dressing.

Kockens kommentar

Werner Vögeli var nestorn bland Sveriges mästerkockar, som tillsammans med Thore Wretman skapade det nya svenska köket. Världsberömd, hovtraktör och bl.a. tidigare delägare av Operakällaren. Werner ingick före sin bortgång i Menyse´s referensgrupp.

Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT

Liknande recept som Falukorvssallad ā la Werner