Frittata - italiensk grönsaksomelett

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Frittata - italiensk grönsaksomelett

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 2

Paprika röd

1.0 

styck

Squash

0.5 

styck

Ägg

8.0 

styck

Salt

0.5 

tsk

Svartpeppar

1.0 

krm

Parmesan

12.0 

skivor

Basilika

12.0 

blad

Olivolja till stekning

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 427

GBR (GI) / port: 0

Recept: 854 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 7%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 398 gram)

Ingredienser

Visa:

Paprika röd 1.0 styck 4%

Squash 0.5 styck 3%

Ägg 8.0 styck 59%

Salt 0.5 tsk 0%

Svartpeppar 1.0 krm 0%

Parmesan 12.0 skivor 26%

Basilika 12.0 blad 0%

Olivolja till stekning %

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 150ºC.

  2. Ansa, rensa paprika och squash. Skär dem i strimlor eller skivor.

  3. Vispa upp ägg med en gaffel. Salta och peppra.

  4. Hetta upp olja i en panna på medelvärme. Fräs paprika och squash någon minut. Häll i hälften av äggvispet. Sänk värmen och låt steka i 2 minuter. Häll på resten av äggblandningen och låt steka i ytterligare 2 minuter.

  5. Lägg parmesanskivorna jämt fördelat över ytan på omeletten. Strö över basilikablad. Sätt in stekpannan högt upp i ugnen och laga i ca 8 minuter, tills osten har smält.

  6. Servera frittatan ljummen.

Kockens kommentar

För att göra italiensk frittata så behöver man en stekpanna som kan sättas in i ugnen.

Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT

Liknande recept som Frittata - italiensk grönsaksomelett