Surkålssmörgås med äggröra till frukost

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Surkålssmörgås med äggröra till frukost

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ägg

8.0 

styck

Olivolja

2.0 

msk

Salt

 

 

Surkål konserverad

100.0 

gram

Mörkt multikornsbröd

4.0 

skivor

 

Kockskolan:

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

Om surkål >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 185

Kcal / portion: 319

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1274 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 9%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 172 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 8.0 styck 39%

Olivolja 2.0 msk 18%

Salt 0%

Surkål konserverad 100.0 gram 1%

Mörkt multikornsbröd 4.0 skivor 42%

 

Kockskolan:

Så steks ägg, omelett > Äts ej

Om surkål > Äts ej

Tillagning (12 min )

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och knäck ner äggen. Rör om lätt med en slev tills de börjat stelna, skall inte stekas. Salta.
  2. Lägg äggröran på brödet och toppa med surkål.

Kockens kommentar

Blommorna på bilden är ätbara violer, vilka ibland finns att köpa i handeln.

Surkål är nyttigt och skonsamt för magen. Kan enkelt tillagas. Läs mer > Om surkål.  

Fler recept inom Kokt ägg, stekt ägg, frukostägg

Liknande recept som Surkålssmörgås med äggröra till frukost