Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 185

Kcal / portion: 319

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1274 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 9%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Ägg 8.0 styck 39%
Olivolja 2.0 msk 18%
Salt 0%
Surkål konserverad 100.0 gram 1%
Mörkt multikornsbröd 4.0 skivor 42%
Kockskolan:
Så steks ägg, omelett > Äts ej
Om surkål > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (12 min )
- Hetta upp olja i en stekpanna och knäck ner äggen. Rör om lätt med en slev tills de börjat stelna, skall inte stekas. Salta.
- Lägg äggröran på brödet och toppa med surkål.
Kockens kommentar
Blommorna på bilden är ätbara violer, vilka ibland finns att köpa i handeln.
Surkål är nyttigt och skonsamt för magen. Kan enkelt tillagas. Läs mer > Om surkål.
Fler recept inom Kokt ägg, stekt ägg, frukostägg
Liknande recept som Surkålssmörgås med äggröra till frukost
-
Koka ägg - grundrecept
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Japanska marinerade kokta ägg
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherade ägg, förlorade ägg
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Frityrpocherade ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherade panerade friterade ägg
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf en cocotte naturel, kokt ägg i form
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf en cocotte med smak, ägg i form
Tid: 20 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pannstekt ägg, vändstekt ägg - by the book
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf sur le plat, shirred eggs - ägg på fat stekt i ugn på proffsens vis
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Egg Benedict - original (Ägg Bénédictine)
Tid: 10 min (+ 15 min) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan