Misosoppa med morot och blomkål

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Misosoppa med morot och blomkål

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Misopasta mörk

2.0 

msk

Vatten

6.0 

dl

Morot

1.0 

styck

Blomkål helt huvud

100.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Shiso, perilla

 

 

Om soppor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 16

Kcal / portion: 30

GBR (GI) / port: 0

Recept: 120 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 191 gram)

Ingredienser

Visa:

Misopasta mörk 2.0 msk 52%

Vatten 6.0 dl 0%

Morot 1.0 styck 32%

Blomkål helt huvud 100.0 gram 16%

 

Kockskolan:

Shiso, perilla 0%

Om soppor > %

Tillagning (10 min )

  1. Koka upp vatten och dra åt sidan.
  2. Skala morot och skär i tunna stavar. Bryt ner blomkålen i små buketter. Fördela i glas.
  3. Rör ut misopastan i vattnet. Slå på miso i glasen.

Kockens kommentar

Misopasta finns att köpa i asiatiska butiker (äs mer > klicka på ingrediensen). Som dekoration använde vi bladkryddan perilla (shiso). Det finns grön och röd-violett perilla och det är de taggiga bladen som främst används, men även fröna. Läs mer > klicka på ingrediens Shiso/perilla.

Fler recept inom Varm förrättssoppa

Liknande recept som Misosoppa med morot och blomkål