Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 16

Kcal / portion: 30

GBR (GI) / port: 0
Recept: 120 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Misopasta mörk 2.0 msk 52%
Vatten 6.0 dl 0%
Morot 1.0 styck 32%
Blomkål helt huvud 100.0 gram 16%
Kockskolan:
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Koka upp vatten och dra åt sidan.
- Skala morot och skär i tunna stavar. Bryt ner blomkålen i små buketter. Fördela i glas.
- Rör ut misopastan i vattnet. Slå på miso i glasen.
Kockens kommentar
Misopasta finns att köpa i asiatiska butiker (äs mer > klicka på ingrediensen). Som dekoration använde vi bladkryddan perilla (shiso). Det finns grön och röd-violett perilla och det är de taggiga bladen som främst används, men även fröna. Läs mer > klicka på ingrediens Shiso/perilla.
Fler recept inom Varm förrättssoppa
Liknande recept som Misosoppa med morot och blomkål
-
Consommé, klar/klarad buljong
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Consommé Julienne, Consommé Brunois - klar grönsakssoppa
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Consommé ā la Royale, klar soppa med fin äggstanning
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Hummersoppa (förrätt)
Tid: 14 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skummig lök- och fänkålssoppa med lax, smaksatt med saffran (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Fisk- och räksoppa (förrätt)
Tid: 15 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fin hönsbuljongsoppa, förrätt
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Krämig musselsoppa under smördegstäcke
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Havsbondens soppa (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Japansk misosoppa (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan