Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 220

Kcal / portion: 905

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3621 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 12%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Majskyckling hel m. skinn 1.0 styck 58%
Rosmarin 1.0 msk 0%
Salt 0%
Aromsmör:
Smör normalsaltat 75.0 gram 15%
Persilladekrydda 2.0 tsk 0%
eller %
Persilja 3.0 kvistar 0%
Vitlök torkad 1.5 klyftor 0%
Schalottenlök 1.5 st små 1%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 25%
Sallatsblad 0%
Olivolja 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sätt ugnen på 190ºC.
- Aromsmör: Finns tillgång till persillade-krydda, används denna till aromsmör.
Eller: Finhacka persilja, vitlök och lök.
Blanda med smör och tillsätt lite salt. - Kyckling: Lossa försiktigt skinnet på kycklingens bröst med fingar och handen. Tryck in kryddsmör mellan skinn och kött. Krydda ovanpå med hackad rosmarin.
- Sätt in i ugn i ca 1 tim (stektemp. 70°C).
För knaprig yta: använd grillen 5-10 min.
Ta ut ur ugnen och låt vila 10 minuter. - Ris: Koka under tiden ris enligt anvisning på förpackning, i cirka 20 minuter tills vattnet kokat in.
- Sallad: Skölj och riv sallaten i bitar. Tillsätt lite olivolja. Krydda lätt.
Kockens kommentar
Majskyckling är uppfödd på majs och anses extra god. Naturligtvis kan man använda vanlig kyckling till detta recept.
Fler recept inom Påskkyckling
Liknande recept som Hel majskyckling persillade
-
Helstekt citronkyckling
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Parmafylld kyckling med ägg och sparris
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Vårkyckling i apelsinsås
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hel majskyckling persillade
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Parmakyckling med hallonsalsa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Knaperstekt kyckling med hasselbackspotatis
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mandarinkyckling på avokadobädd
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chicken piccata
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chicken Milano - norditaliensk kycklingfilé
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pocherade kycklingbullar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan