Hel majskyckling persillade

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Hel majskyckling persillade

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Majskyckling hel m. skinn

1.0 

styck

Rosmarin

1.0 

msk

Salt

 

 

 

Aromsmör:

 

Smör normalsaltat

75.0 

gram

Persilladekrydda

2.0 

tsk

eller

 

 

Persilja

3.0 

kvistar

Vitlök torkad

1.5 

klyftor

Schalottenlök

1.5 

st små

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

Sallatsblad

 

 

Olivolja

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 220

Kcal / portion: 905

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3621 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 12%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 411 gram)

Ingredienser

Visa:

Majskyckling hel m. skinn 1.0 styck 58%

Rosmarin 1.0 msk 0%

Salt 0%

 

Aromsmör:

Smör normalsaltat 75.0 gram 15%

Persilladekrydda 2.0 tsk 0%

eller %

Persilja 3.0 kvistar 0%

Vitlök torkad 1.5 klyftor 0%

Schalottenlök 1.5 st små 1%

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl 25%

Sallatsblad 0%

Olivolja 0%

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt ugnen på 190ºC.

  2. Aromsmör: Finns tillgång till persillade-krydda, används denna till aromsmör.
    Eller: Finhacka persilja, vitlök och lök.
    Blanda med smör och tillsätt lite salt.

  3. Kyckling: Lossa försiktigt skinnet på kycklingens bröst med fingar och handen. Tryck in kryddsmör mellan skinn och kött.  Krydda ovanpå med hackad rosmarin.

  4. Sätt in i ugn i ca 1 tim (stektemp. 70°C).
    För knaprig yta: använd grillen 5-10 min.
    Ta ut ur ugnen och låt vila 10 minuter.

  5. Ris: Koka under tiden ris enligt anvisning på förpackning, i cirka 20 minuter tills vattnet kokat in.

  6. Sallad: Skölj och riv sallaten i bitar. Tillsätt lite olivolja. Krydda lätt.

Kockens kommentar

Majskyckling är uppfödd på majs och anses extra god. Naturligtvis kan man använda vanlig kyckling till detta recept.

Fler recept inom Påskkyckling

Liknande recept som Hel majskyckling persillade