Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 692

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2767 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 4%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingbröst utan skinn 4.0 styck 28%
Parmesan nyriven 3.0 msk 3%
Vetemjöl till panering 3.0 msk 3%
Ägg 2.0 styck 5%
Matfett (smör) 3.0 msk 10%
Salt 0%
Tillbehör:
Pasta torr 300.0 gram 39%
Tomatsås färdig 4.0 dl 9%
Sugar snaps 150.0 gram 2%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Tillred egen tomatsås om sådan önskas.
Koka pasta enligt anvisning på förpackning. - Riv parmesanost på en tallrik. Häll mjöl på en annan tallrik och blanda med lite salt.
Vispa upp ägg med en gaffel i en skål. - Ta av skinnet på kycklingen.
Skär den på längden, platta ut något.
Vänd bitarna i mjölet.
Klappa/skaka av överflödigt mjöl.
Vänd bitarna först i äggvispet sedan i den rivna osten. Lägg åt sidan. Låt vila en stund. - Hetta upp matfett i stekpanna på medelvärme. Pannan får inte vara alltför het, för att inte svartbränna paneringen.
Stek kycklingen på båda sidorna tills gyllenbruna. - Koka upp vatten och lägg i sugar snaps.
Ta av kastrullen från plattan och ta ur bönorna efter 1 minut. - Häll bort vattnet från pastan och blanda med tomatsås.
PASSAR TILL
Fler recept inom Påskkyckling
Liknande recept som Chicken piccata
-
Helstekt citronkyckling
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Parmafylld kyckling med ägg och sparris
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Vårkyckling i apelsinsås
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hel majskyckling persillade
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Parmakyckling med hallonsalsa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Knaperstekt kyckling med hasselbackspotatis
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mandarinkyckling på avokadobädd
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chicken piccata
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chicken Milano - norditaliensk kycklingfilé
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pocherade kycklingbullar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan