Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 1143

GBR (GI) / port: 2
Recept: 4574 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 11%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kyckling hel med skinn 1.0 st stor 62%
Citron juice+fruktkött 2.0 styck 2%
Timjan 1.0 kruka 0%
Morot 4.0 styck 3%
Gulbeta 4.0 styck 4%
Palsternacka 4.0 styck 6%
Olivolja 0.5 dl 8%
Matlagningsyoghurt 2.0 dl 5%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 0%
Olivolja 0.5 dl 8%
Citron juice+fruktkött 2.0 styck 2%
Strösocker 1.0 msk 1%
Kock: Magnus, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 150°C.
- Riv skalet på citroner. Klappa in citronskal i kycklingen. Salta och peppra. Dela citronerna. Stoppa in citronerna och timjan i kycklingen. Ställ på ett galler.
- Skala rotsaker och skär i grova bitar. Lägg i en ugnsfast form tillsammans med olja. Salta och peppra.
- Stick en termometer i leden på kycklingen. Sätt in kyckling och rotsaker i ugnen. Låt den stå tills temperaturen är 70°C, cirka 90 minuter.
- Blanda yoghurt, pressad vitlök, olivolja, salt och peppar till sås.
- Strö socker på citroner. Hetta upp en teflonpanna. Lägg i citronerna tills de börjar få färg på snittytan. Värm dem lite innan servering.
Kockens kommentar
Här kan du använda vilka rotsaker du vill.
Fler recept inom Påskkyckling
Liknande recept som Helstekt citronkyckling
-
Helstekt citronkyckling
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Parmafylld kyckling med ägg och sparris
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Vårkyckling i apelsinsås
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hel majskyckling persillade
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Parmakyckling med hallonsalsa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Knaperstekt kyckling med hasselbackspotatis
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mandarinkyckling på avokadobädd
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chicken piccata
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chicken Milano - norditaliensk kycklingfilé
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pocherade kycklingbullar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan