Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 368

GBR (GI) / port: 0
Recept: 735 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 10%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 2.0 styck 64%
Koriander färsk 0.5 kruka 0%
Chilifrukt röd 2.0 cm 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Ägg 1.0 styck 9%
Grädde 0.5 dl 24%
Saffran 0,5 gram 0.5 förp. 0%
Citronskal 1.0 tsk 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Strimla kycklingen.
Grovhacka koriander.
Finstrimla chili.
Riv citronskal. - Mixa detta med lite salt hastigt i matmixer eller med en mixerstav.
- Tillsätt ägg, grädde, saffran och citronskal.
Mixa tills allt blandat sig väl.
Ställ in i kylskåp i 30 minuter. - Koka upp rikligt med vatten. Låt sjuda.
Gör små köttbullar av färsen.
Använd en blöt sked och blöt handflata.
Lägg bullarna i det sjudande vattnet.
När de flyter up är de klara.
Fler recept inom Påskkyckling
Liknande recept som Pocherade kycklingbullar
-
Helstekt citronkyckling
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Parmafylld kyckling med ägg och sparris
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Vårkyckling i apelsinsås
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hel majskyckling persillade
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Parmakyckling med hallonsalsa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Knaperstekt kyckling med hasselbackspotatis
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mandarinkyckling på avokadobädd
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chicken piccata
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chicken Milano - norditaliensk kycklingfilé
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pocherade kycklingbullar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan