Pocherade kycklingbullar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pocherade kycklingbullar

Lägg till ingredienser

Satser (ā 7 st): 2

Kycklingfilé med skinn

2.0 

styck

Koriander färsk

0.5 

kruka

Chilifrukt röd

2.0 

cm

Salt

1.0 

tsk

Ägg

1.0 

styck

Grädde

0.5 

dl

Saffran 0,5 gram

0.5 

förp.

Citronskal

1.0 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 368

GBR (GI) / port: 0

Recept: 735 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 17%

Fett: 10%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 225 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 2.0 styck 64%

Koriander färsk 0.5 kruka 0%

Chilifrukt röd 2.0 cm 0%

Salt 1.0 tsk 0%

Ägg 1.0 styck 9%

Grädde 0.5 dl 24%

Saffran 0,5 gram 0.5 förp. 0%

Citronskal 1.0 tsk 0%

Tillagning (1 tim )

  1. Strimla kycklingen.
    Grovhacka koriander.
    Finstrimla chili.
    Riv citronskal.

  2. Mixa detta med lite salt hastigt i matmixer eller med en mixerstav.

  3. Tillsätt ägg, grädde, saffran och citronskal.
    Mixa tills allt blandat sig väl.
    Ställ in i kylskåp i 30 minuter.

  4. Koka upp rikligt med vatten. Låt sjuda.
    Gör små köttbullar av färsen.
    Använd en blöt sked och blöt handflata.
    Lägg bullarna i det sjudande vattnet.
    När de flyter up är de klara.

Fler recept inom Påskkyckling

Liknande recept som Pocherade kycklingbullar