Sherrylax på vört

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sherrylax på vört

Lägg till ingredienser

Antal snittar: 4

Laxfilé färsk

100.0 

gram

Vörtbröd }

2.0 

skivor

Grönkål färsk ansad

40.0 

gram

Fikon färska

1.0 

styck

 

Lag:

 

Sherry (torr)

1.0 

dl

Vatten

1.0 

dl

Kryddnejlika

5.0 

styck

Salt

1.0 

tsk

 

Kräm:

 

Palsternacka

0.5 

styck

Mjölk

0.5 

dl

Salt

 

 

Citronjuice

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 159

GBR (GI) / port: 1

Recept: 636 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 3%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 146 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé färsk 100.0 gram 28%

Vörtbröd } 2.0 skivor 37%

Grönkål färsk ansad 40.0 gram 3%

Fikon färska 1.0 styck 5%

 

Lag:

Sherry (torr) 1.0 dl 17%

Vatten 1.0 dl 0%

Kryddnejlika 5.0 styck 0%

Salt 1.0 tsk 0%

 

Kräm:

Palsternacka 0.5 styck 6%

Mjölk 0.5 dl 5%

Salt 0%

Citronjuice 0%

Tillagning (1 tim )

  1. Skär laxen i mindre bitar.

  2. Lag: Häll ingredienserna i en kastrull.
    Låt koka upp och lägg i laxbitarna.

    Ta av kastrullen från plattan och låt laxen dra i lagen i 30-60 minuter.

  3. Kräm: Skala och tärna palsternacka.
    Lägg tärningarna i en kastrull med mjölk och låt sjuda i 10 minuter. Passa så att inte mjölken kokar över. Låt svalna något.

    Mixa med mixerstav.
    Smaksätt med salt och citronjuice.

  4. Skär vörtbrödet i små sanwichbitar.
    Riv grönkål i små bitar. Klyfta fikon.
    Lägg på lax, lite grönkål, kräm och fikon.

Fler recept inom Smårätter

Liknande recept som Sherrylax på vört