Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 159

GBR (GI) / port: 1
Recept: 636 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 3%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Laxfilé färsk 100.0 gram 28%
Vörtbröd } 2.0 skivor 37%
Grönkål färsk ansad 40.0 gram 3%
Fikon färska 1.0 styck 5%
Lag:
Sherry (torr) 1.0 dl 17%
Vatten 1.0 dl 0%
Kryddnejlika 5.0 styck 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Kräm:
Palsternacka 0.5 styck 6%
Mjölk 0.5 dl 5%
Salt 0%
Citronjuice 0%
Kock: Rent-a-Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Skär laxen i mindre bitar.
- Lag: Häll ingredienserna i en kastrull.
Låt koka upp och lägg i laxbitarna.
Ta av kastrullen från plattan och låt laxen dra i lagen i 30-60 minuter. - Kräm: Skala och tärna palsternacka.
Lägg tärningarna i en kastrull med mjölk och låt sjuda i 10 minuter. Passa så att inte mjölken kokar över. Låt svalna något.
Mixa med mixerstav.
Smaksätt med salt och citronjuice. - Skär vörtbrödet i små sanwichbitar.
Riv grönkål i små bitar. Klyfta fikon.
Lägg på lax, lite grönkål, kräm och fikon.
Fler recept inom Smårätter
Liknande recept som Sherrylax på vört
-
Påskris
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sparris med vispat brynt smör och pocherat ägg
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ansjoviskroppkakor med brynt rödlökssmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gubbrörapaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Janssons vegetariska frestelse
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Quinoasallad med ägg och avokado
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Janssons frestelse
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatiskaka med ägg och ansjovis
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjroms- och sillamuse
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Limegravad lax med pepparrotsmousse
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef