Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 229

GBR (GI) / port: 1
Recept: 916 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 3%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Laxfilé färsk 240.0 gram 47%
Strösocker 3.0 msk 19%
Salt 2.0 msk 0%
Garnering:
Grönkålsstjälk 1.0 styck 20%
Mango 100.0 gram 6%
Papaya färsk 100.0 gram 4%
Lönnsirap 1.0 msk 5%
Kock: Rent-a-Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Marinering: Skiva laxen.
Klappa in socker och salt i fiskköttet.
Låt rimma i rumstemperatur i 20 minuter. - Garnering: Finstrimla grönkål.
Skala och fintärna mango, papaya. - Pensla laxen med lönnsirap.
Strö garnering över.
Kockens kommentar
Portionsstorleken avser förrätt. Dubbla mängden om rätten önskas som huvudrätt och servera t.ex. kokt potatis till.
Fler recept inom Smårätter
Liknande recept som Saltsockrad lax med mango- och papaya
-
Påskris
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sparris med vispat brynt smör och pocherat ägg
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ansjoviskroppkakor med brynt rödlökssmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gubbrörapaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Janssons vegetariska frestelse
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Quinoasallad med ägg och avokado
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Janssons frestelse
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatiskaka med ägg och ansjovis
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjroms- och sillamuse
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Limegravad lax med pepparrotsmousse
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef