Saltsockrad lax med mango- och papaya

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Saltsockrad lax med mango- och papaya

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé färsk

240.0 

gram

Strösocker

3.0 

msk

Salt

2.0 

msk

 

Garnering:

 

Grönkålsstjälk

1.0 

styck

Mango

100.0 

gram

Papaya färsk

100.0 

gram

Lönnsirap

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 229

GBR (GI) / port: 1

Recept: 916 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 3%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 236 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé färsk 240.0 gram 47%

Strösocker 3.0 msk 19%

Salt 2.0 msk 0%

 

Garnering:

Grönkålsstjälk 1.0 styck 20%

Mango 100.0 gram 6%

Papaya färsk 100.0 gram 4%

Lönnsirap 1.0 msk 5%

Tillagning (30 min )

  1. Marinering: Skiva laxen.
    Klappa in socker och salt i fiskköttet.
    Låt rimma i rumstemperatur i 20 minuter.

  2. Garnering: Finstrimla grönkål.
    Skala och fintärna mango, papaya.

  3. Pensla laxen med lönnsirap.
    Strö garnering över.

Kockens kommentar

Portionsstorleken avser förrätt. Dubbla mängden om rätten önskas som huvudrätt och servera t.ex. kokt potatis till.

Fler recept inom Smårätter

Liknande recept som Saltsockrad lax med mango- och papaya