Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 312

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1250 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 9%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 6.0 styck 30%
Tomater 3.0 styck 4%
Ansjovisfilé konserv 1.0 burk 22%
Inläggningssill 3.0 filéer 30%
Majonnäs äkta 1.0 msk 8%
Senap fransk osötad 1.0 tsk 0%
Tabasco röd 0.5 tsk 0%
Ärtskott till garnering 30.0 gram 1%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Hårdkoka ägg i cirka 10 minuter.
Lägg i kallt vatten och låt kallna.
Skala och finhacka äggen. - Skala tomater och ta bort mjukt innerdel.
Fintärna det fasta tomatköttet.
Finhacka sill och ansjovis. - Blanda tomathack, ägg, sill och ansjovis med majonnäs, senap och tabasco.
- Servera med ärtskott.
Kockens kommentar
För att lättare kunna skala tomater kan de läggas i kokande vatten ett par sekunder. Skölj dem sedan i kallt vatten. Sedan är det lätt att dra bort skalen.
Fler recept inom Påsksill
Liknande recept som Smakrik sillsallad med tomater
-
Champagnesill
Tid: 15 min (+ 36 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sturegallerian
-
Matjessill med gräddfil & gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Löksill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gubbröra ¤
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Äppelsill med ingefära
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Matjesgravad strömming med ägg och rödlök
Tid: 1 tim (+ 18 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Senapssill
Tid: 5 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Basilikasill
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Matjesröra i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Örtagårdssill
Tid: 5 min (+ 2 tim 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan