Lägg till ingredienser

Antal dl: 10

Inläggningssill

1.0 

kilo

 

Marinad:

 

Gul lök

2.0 

styck

Vatten

3.0 

dl

Ättikssprit

1.0 

dl

Strösocker

1.0 

dl

Svartpeppar grovmald

1.0 

msk

Kryddpeppar krossad

1.0 

tsk

Kryddnejlika

4.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 265

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2645 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 9%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 177 gram)

Ingredienser

Visa:

Inläggningssill 1.0 kilo 79%

 

Marinad:

Gul lök 2.0 styck 4%

Vatten 3.0 dl 0%

Ättikssprit 1.0 dl 2%

Strösocker 1.0 dl 14%

Svartpeppar grovmald 1.0 msk 1%

Kryddpeppar krossad 1.0 tsk 0%

Kryddnejlika 4.0 styck 0%

Tillagning (10 min + 6 tim )

  1. Skär sillen i bitar.
    Skala och hacka lök.

  2. Blanda ingredienserna till lagen.

  3. Lägg fisken helst i burk eller i bunke.
    Häll på lagen, se till att det täcker fisken.
    Ställ kallt över natt.

Kockens kommentar

Använd inläggningssill, inte färsk sill. Att lägga in färsk sill själv är vanskligt. Har man för lite salt, syra e.d. vid inläggningar kan ett dödligt gift utvecklas. Läs mer: Matförgiftningar > Clostridium botulinum

Fler recept inom Påsksill

Liknande recept som Löksill