Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 265

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2645 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 9%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Inläggningssill 1.0 kilo 79%
Marinad:
Gul lök 2.0 styck 4%
Vatten 3.0 dl 0%
Ättikssprit 1.0 dl 2%
Strösocker 1.0 dl 14%
Svartpeppar grovmald 1.0 msk 1%
Kryddpeppar krossad 1.0 tsk 0%
Kryddnejlika 4.0 styck 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 6 tim )
- Skär sillen i bitar.
Skala och hacka lök. - Blanda ingredienserna till lagen.
- Lägg fisken helst i burk eller i bunke.
Häll på lagen, se till att det täcker fisken.
Ställ kallt över natt.
Kockens kommentar
Använd inläggningssill, inte färsk sill. Att lägga in färsk sill själv är vanskligt. Har man för lite salt, syra e.d. vid inläggningar kan ett dödligt gift utvecklas. Läs mer: Matförgiftningar > Clostridium botulinum
Fler recept inom Påsksill
Liknande recept som Löksill
-
Champagnesill
Tid: 15 min (+ 36 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sturegallerian
-
Matjessill med gräddfil & gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Löksill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gubbröra ¤
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Äppelsill med ingefära
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Matjesgravad strömming med ägg och rödlök
Tid: 1 tim (+ 18 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Senapssill
Tid: 5 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Basilikasill
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Matjesröra i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Örtagårdssill
Tid: 5 min (+ 2 tim 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan