Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 187

Kcal / portion: 233

GBR (GI) / port: 4
Recept: 932 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 7%
Kolhydrater: 24%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Inläggningssill 1.0 förp. 47%
Ingefära färsk 3.0 cm 3%
Äpple rött 2.0 st små 8%
Rosépeppar 1.0 msk 1%
Lag:
Ättika 12% 0.5 dl Äts ej
Strösocker till lag 1.0 dl 41%
Vatten till lag 1.5 dl 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim + 24 tim )
- Koka upp lagen. Låt den kallna.
- Skala ingefära och strimla. Dela äpple i 4 kvartar, skär ut kärnhuset och skiva tunt. Stöt rosépeppar. Blanda allt med lagen.
- Skär sill i bitar. Slå över lagen. Låt stå minst ett dygn.
Kockens kommentar
Använder du salt sill måste du vattna ur den först, se till att inte göra det under rinnande vatten då det gör sillen lös i köttet utan byt vatten med jämna mellanrum. Hur vet man när den är lagom ursaltad? Enkelt, smaka. Det finns även sill som redan är inlagd i en neutral lag, bara att smaksätta. Otroligt lätt.
Fler recept inom Påsksill
Liknande recept som Äppelsill med ingefära
-
Champagnesill
Tid: 15 min (+ 36 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sturegallerian
-
Matjessill med gräddfil & gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Löksill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gubbröra ¤
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Äppelsill med ingefära
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Matjesgravad strömming med ägg och rödlök
Tid: 1 tim (+ 18 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Senapssill
Tid: 5 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Basilikasill
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Matjesröra i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Örtagårdssill
Tid: 5 min (+ 2 tim 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan