Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 255

Kcal / portion: 607

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2428 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 15%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Inlagd sill 600.0 gram 58%
Sås:
Senap svensk 2.0 dl 15%
Strösocker 3.0 msk 7%
Vinäger 2.0 msk 0%
Matolja (rapsolja) 4.0 msk 20%
Dill finhackad 3.0 msk 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min + 24 tim )
- Skär de inlagda sillfiléerna i bitar.
Blanda ingredienserna till såsen.
Lägg sillen i en glasburk och häll såsen över. Ställ sillen kallt i ett dygn innan servering.
Alternativ
Fler recept inom Påsksill
Liknande recept som Senapssill
-
Champagnesill
Tid: 15 min (+ 36 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sturegallerian
-
Matjessill med gräddfil & gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Löksill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gubbröra ¤
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Äppelsill med ingefära
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Matjesgravad strömming med ägg och rödlök
Tid: 1 tim (+ 18 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Senapssill
Tid: 5 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Basilikasill
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Matjesröra i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Örtagårdssill
Tid: 5 min (+ 2 tim 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan