Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 211

GBR (GI) / port: 0
Recept: 845 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 7%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Strömmingsfiléer 300.0 gram 38%
Lag:
Vatten 2.5 dl Äts ej
Ättikssprit 12% 0.5 dl Äts ej
Salt 0.5 msk Äts ej
Matjessill 100.0 gram 37%
Rödlök 1.0 styck 7%
Ägg 2.0 styck 15%
Kockskolan:
Om fiskhälsa > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Tillagning (1 tim + 18 tim )
- Lägg strömming i en bunke. Blanda ihop ingredienserna till lagen. Häll över strömmingen. Ställ kallt över natten.
- Hårdkoka ägg. Skala äggen och rödlök. Finhacka matjessill (spara spadet), rödlök och ägg.
- Lägg strömmingen i matjesspadet i en timme.
- Lägg upp strömmingen på ett fat. Strö över matjessill, ägg och rödlök.
Fler recept inom Påsksill
Liknande recept som Matjesgravad strömming med ägg och rödlök
-
Champagnesill
Tid: 15 min (+ 36 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sturegallerian
-
Matjessill med gräddfil & gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Löksill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gubbröra ¤
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Äppelsill med ingefära
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Matjesgravad strömming med ägg och rödlök
Tid: 1 tim (+ 18 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Senapssill
Tid: 5 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Basilikasill
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Matjesröra i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Örtagårdssill
Tid: 5 min (+ 2 tim 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan