Matjesgravad strömming med ägg och rödlök

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Matjesgravad strömming med ägg och rödlök

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Strömmingsfiléer

300.0 

gram

 

Lag:

 

Vatten

2.5 

dl

Ättikssprit 12%

0.5 

dl

Salt

0.5 

msk

 

Matjessill

100.0 

gram

Rödlök

1.0 

styck

Ägg

2.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om fiskhälsa >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 211

GBR (GI) / port: 0

Recept: 845 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 7%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 160 gram)

Ingredienser

Visa:

Strömmingsfiléer 300.0 gram 38%

 

Lag:

Vatten 2.5 dl Äts ej

Ättikssprit 12% 0.5 dl Äts ej

Salt 0.5 msk Äts ej

 

Matjessill 100.0 gram 37%

Rödlök 1.0 styck 7%

Ägg 2.0 styck 15%

 

Kockskolan:

Om fiskhälsa > Äts ej

Tillagning (1 tim + 18 tim )

  1. Lägg strömming i en bunke. Blanda ihop ingredienserna till lagen. Häll över strömmingen. Ställ kallt över natten.

  2. Hårdkoka ägg. Skala äggen och rödlök. Finhacka matjessill (spara spadet), rödlök och ägg.

  3. Lägg strömmingen i matjesspadet i en timme.

  4. Lägg upp strömmingen på ett fat. Strö över matjessill, ägg och rödlök.

Fler recept inom Påsksill

Liknande recept som Matjesgravad strömming med ägg och rödlök