Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 104

Kcal / portion: 225

GBR (GI) / port: 0
Recept: 898 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 8%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Inläggningssill 3.0 filéer 42%
Stjälkselleri 2.0 stjälkar 1%
Rotselleri 300.0 gram 9%
Paprika grillad inlagd } 200.0 gram 6%
Salladslök 2.0 styck 1%
Majonnäs äkta 3.0 msk 34%
Wasabipasta } 1.0 msk 4%
Tillbehör:
Rucolasallat 100.0 gram 3%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Finhacka/fintärna sill och grönsaker.
- Blanda med majonnäs och smaka av med wasabi.
Kockens kommentar
Välj helst de sprödare inre stjälkarna i ett selleriknippe. I brist på wasabi kan man välja pepparrotspasta. I brist på inlagd paprika kan kan man lättsteka färsk paprika.
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Sillsallad med selleri och wasabismak
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil och gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk sillsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gubbröra
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Solöga, Fågelbo
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Silltårta
Tid: 40 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Matjestarte, sillaladåb till förrätt eller buffé
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Smakrik sillsallad med tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sillsallad med sötpotatis och brysselkål
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dijonsenapsill med färska primörer
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: