Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 415

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1660 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 6%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Morot 2.0 styck 5%
Palsternacka 1.0 styck 4%
Potatis fast sort 4.0 styck 15%
Aubergine 1.0 styck 4%
Champinjoner färska 8.0 styck 2%
Timjan torkad 1.0 tsk 0%
Timjan färskhackad 4.0 msk 0%
Kummin hel 1.0 tsk 0%
Olivolja 0%
Sås:
Smör normalsaltat 4.0 msk 23%
Matlagningsgrädde 2.0 dl 19%
Grönsaksfond konc. 2.5 msk 6%
Ingefära mald 1.0 tsk 1%
Tillbehör:
Ägg 4.0 styck 15%
Cornichon konserv 8.0 styck 1%
Sallatsblad 0%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 20 min )
- Dela auberginen på mitten och strö på rikligt med salt. Låt vila 15 min+ för att dra ut det beska. Skala morötter, palsternacka och potatis. Hacka dem i små bitar och lägg i vatten. Rensa och grovhacka svamp.
- Spola av saltet från auberginen, torka av den och skär i grova bitar. Häll rotfrukterna i en sil och låt rinna av.
- Hetta upp olivolja i en stor stekpanna och stek svamp och aubergine på medelvärme i 3-5 minuter, tills de börjar ta färg. Tag hacket ur pannan och lägg på en tallrik.
- Stek rotfrukterna i olivolja på medelhög värme ca 10 min, tills de fått fin gyllenbrun färg. Tillsätt svamp, aubergine, timjan och kummin. Smaka av med salt och peppar. Sänk till låg värme. Håll det varmt.
- Sås: Smält smör i en stekpanna.
Vispa ner grädde, fond och íngefära.
Koka upp och sänk sedan till medellåg värme. Låt småkoka några minuter. Smaka av med salt och peppar. - Stek ägg i olivolja i en annan stekpanna på medelvärme i ca 3 min tills det stelnat.
- Forma pytten till en ring, lägg ägget ovanpå och servera sallad, rödbetor och gurka till.
Fler recept inom Gröna rätter
Liknande recept som Vegetarisk pyttipanna med ingefärssås
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Rårisrisotto med fänkål och parmesan
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapsgriljerad Quorn-filé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Enkel pastapanna med quorn
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Quorn fullkornslasagne med fetaost och oliver
Tid: 45 min (+ 45 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Saffransdoftande Quorn-bitar med fänkål och äpple
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pernilla
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan