Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 51

Kcal / portion: 111

GBR (GI) / port: 14
Recept: 444 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 3%
Tillagning (40 min )
- Borsta rödbetorna rena. Skär av blasten.
- Lägg betorna i en kastrull och fyll på med vatten, så att betorna täcks.
Koka betorna nästan mjuka under lock
på medellåg värme.
Känn efter med en sticka.
Koktid:
Rödbetor späda 15-20 minuter
Rödbetor vinter 45-60 minuter
Skurna vinter 20-30 minuter - Spola betorna i kallt vatten och gnid bort skalen. Servera med grovt salt och smör.
Kockens kommentar
Rödbetor har mycket starkt färgämne.
Kan t.o.m. färga urin för den som äter.
Är höljet oskadat färgar de inte.
För att korta koktid kan betorna delas.
PASSAR TILL
Fler recept inom Gröna rätter
Liknande recept som Kokta rödbetor helt enkelt
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Rårisrisotto med fänkål och parmesan
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapsgriljerad Quorn-filé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Enkel pastapanna med quorn
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Quorn fullkornslasagne med fetaost och oliver
Tid: 45 min (+ 45 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Saffransdoftande Quorn-bitar med fänkål och äpple
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pernilla
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan