Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 428

Kcal / portion: 3061

GBR (GI) / port: 88
Recept: 3061 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 22%
Kolhydrater: 56%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Smör normalsaltat 100.0 gram 24%
Vispgrädde 2.0 dl 24%
Strösocker 3.0 dl 37%
Sirap ljus 1.0 dl 15%
Vaniljsocker 1.0 tsk 0%
Apelsinskal 1.0 styck 0%
Smörpapper Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Smält smör i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt grädde, socker, sirap och vanilj.
Koka utan lock tills simmig. Gör kulprov. Rör om regelbundet. Koktid cirka 15 minuter i en vid kastrull och 30 minuter i en smal. - Riv apelsinskal och tillsätt i kolasmeten. Olja in en ugnsplåt.
- Häll upp smeten på plåten. Låt svalna. Skär eller klipp i bitar.
- Linda smörpapper eller annat papper runt halva kolabiten. Fäst med tunt snöre runt, om det skall vara extra fint. Förvaras kallt.
Kockens kommentar
Kulprov: Häll en droppe av smeten i iskallt vatten. Kan man rulla smeten med fingertopparna till en seg halvhård kula, så är kokningen klar.
Fler recept inom Julgodis
Liknande recept som Apelsinkola
-
Mjölkchokladtryfflar med saffran
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladtryffel med nougat
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Karamelliserade popcorn
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hård chokladknäck med havssalt
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladbräck med pepparkakssmak, nötter och frukt
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Knäck
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Chokladkola
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ischoklad
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Portvinstryffel
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Mintkyssar
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan