Lägg till ingredienser

Satser (ā 60st): 1

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Vispgrädde

2.0 

dl

Strösocker

3.0 

dl

Sirap ljus

1.0 

dl

Vaniljsocker

1.0 

tsk

Apelsinskal

1.0 

styck

Smörpapper

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 428

Kcal / portion: 3061

GBR (GI) / port: 88

Recept: 3061 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 22%

Kolhydrater: 56%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 714 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 100.0 gram 24%

Vispgrädde 2.0 dl 24%

Strösocker 3.0 dl 37%

Sirap ljus 1.0 dl 15%

Vaniljsocker 1.0 tsk 0%

Apelsinskal 1.0 styck 0%

Smörpapper Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Smält smör i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt grädde, socker, sirap och vanilj.

    Koka utan lock tills simmig. Gör kulprov. Rör om regelbundet. Koktid cirka 15 minuter i en vid kastrull och 30 minuter i en smal.

  2. Riv apelsinskal och tillsätt i kolasmeten. Olja in en ugnsplåt.

  3. Häll upp smeten på plåten. Låt svalna. Skär eller klipp i bitar.

  4. Linda smörpapper eller annat papper runt halva kolabiten. Fäst med tunt snöre runt, om det skall vara extra fint. Förvaras kallt.

Kockens kommentar

Kulprov: Häll en droppe av smeten i iskallt vatten. Kan man rulla smeten med finger­topparna till en seg halvhård kula, så är kokningen klar.

Fler recept inom Julgodis

Liknande recept som Apelsinkola