Chokladnougat med mandelströssel

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Chokladnougat med mandelströssel

Lägg till ingredienser

Satser (ā 25 st): 1

Sötmandelkärna

250.0 

gram

Om nougat >

250.0 

gram

Mörk choklad

250.0 

gram

Småbrödsformar

25.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 572

Kcal / portion: 4288

GBR (GI) / port: 39

Recept: 4288 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 40%

Kolhydrater: 43%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 750 gram)

Ingredienser

Visa:

Sötmandelkärna 250.0 gram 36%

Om nougat > 250.0 gram 32%

Mörk choklad 250.0 gram 31%

Småbrödsformar 25.0 styck %

Tillagning (35 min )

  1. Skålla och skala mandel (ej nödvändigt). Finhacka mandeln.

  2. Rosta mandeln i panna utan fett någon minut och utan att bränna. Rör om. Häll över på en tallrik.

  3. Koka upp vatten i en kastrull och ställ en passande djup tallrik över. Smält choklad och nougat i tallriken. Blanda ner merparten av mandeln.

  4. Ös upp i formar. Strö lite mandel över. Låt svalna och ställ sedan kallt.

Kockens kommentar

Skålla mandel: Koka oskalade mandlar någon minut. Skölj dem hastigt i kallt vatten. Tryck ut kärnorna ur skalet med fingrarna.

Förvaras i burk, bäst med smörgåspapper mellan lagren.

Fler recept inom Julgodis

Liknande recept som Chokladnougat med mandelströssel