Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 572

Kcal / portion: 4288

GBR (GI) / port: 39
Recept: 4288 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 40%
Kolhydrater: 43%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Sötmandelkärna 250.0 gram 36%
Om nougat > 250.0 gram 32%
Mörk choklad 250.0 gram 31%
Småbrödsformar 25.0 styck %
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Skålla och skala mandel (ej nödvändigt). Finhacka mandeln.
- Rosta mandeln i panna utan fett någon minut och utan att bränna. Rör om. Häll över på en tallrik.
- Koka upp vatten i en kastrull och ställ en passande djup tallrik över. Smält choklad och nougat i tallriken. Blanda ner merparten av mandeln.
- Ös upp i formar. Strö lite mandel över. Låt svalna och ställ sedan kallt.
Kockens kommentar
Skålla mandel: Koka oskalade mandlar någon minut. Skölj dem hastigt i kallt vatten. Tryck ut kärnorna ur skalet med fingrarna.
Förvaras i burk, bäst med smörgåspapper mellan lagren.
Fler recept inom Julgodis
Liknande recept som Chokladnougat med mandelströssel
-
Mjölkchokladtryfflar med saffran
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladtryffel med nougat
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Karamelliserade popcorn
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hård chokladknäck med havssalt
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladbräck med pepparkakssmak, nötter och frukt
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Knäck
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Chokladkola
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ischoklad
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Portvinstryffel
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Mintkyssar
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan