Juliga saffransscones

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Juliga saffransscones

Lägg till ingredienser

Antal: 16

Vetemjöl

8.0 

dl

Salt

1.0 

tsk

Bakpulver

4.0 

tsk

Smör el. margarin

100.0 

msk

Filmjölk

3.0 

dl

el. mjölk

 

 

 

Saffran

0.5 

gram

Russin

1.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 528

Kcal / portion: 755

GBR (GI) / port: 4

Recept: 12079 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 50%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 143 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 8.0 dl 14%

Salt 1.0 tsk 0%

Bakpulver 4.0 tsk 0%

Smör el. margarin 100.0 msk 84%

Filmjölk 3.0 dl 2%

el. mjölk 0%

 

Saffran 0.5 gram 0%

Russin 1.0 dl 1%

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugnen på 250°C.

  2. Matfettet bör helst vara rumsvarmt. Smöra en plåt, eller lägg på ugnspapper.

  3. Blanda mjöl, salt, bakpulver och russin i en bunke. Dela smöret i bitar och tillsätt. Knåda med fingrarna till en jämn deg. Rör samman saffran med filmjölk och blanda snabbt ihop med det torra. 

  4. Dela degen i 16 delar. Forma dem runda. Lägg bullarna på plåten. Tryck till lätt.

  5. Sätt in i ugnen i 10-15 minuter. Serveras helst varma med smör till.

Kockens kommentar

I handeln finns färdig sconesmix (åtgång 500 gram per sats). Ordet "scones" kommer från gäliska språkets "sconn", vilket betyder snabbt, bråttom.

Fler recept inom Julbak

Liknande recept som Juliga saffransscones